Roda JC Kerkrade is er niet in geslaagd om te winnen op bezoek bij Jong PSV.

Doelpunten van Dylan Vente, Bryan Limbombe en Stefano Marzo waren niet voldoende voor drie punten. In het Jan Louwers Stadion van FC Eindhoven trapte Roda JC en Jong PSV iets na 20.00 uur af. De jongelingen van PSV waren voor het eerst dreigend. Een schot van Maxi Romero werd uiteindelijk geblokt. Nog voor er goed en wel tien minuten gespeeld waren scoorde Roda JC de openingstreffer. Uit een hoekschop van Patrick Pflücke schoot Dylan Vente de bal achter doelman Kjell Peersman.

Lang kon de ploeg van Jurgen Streppel niet genieten van de voorsprong. Uit een snelle counter schoot Ismaël Saibari de bal fraai achter Rody de Boer. Enkele minuten na de gelijkmaker krijgt Roda JC de volgende kans. Uit een voorzet van Benjamin Bouchouari valt de bal via Bryan Limbombe bij Vente. De spits probeerde het, maar zijn poging ging net naast. Na ruim twintig minuten spelen kreeg Jong PSV een nieuwe kans. Uit een hoekschop valt de bal bij Saibari. De vleugelspeler schoot gelukkig voorlangs.

In de 27e minuut kwamen de bezoekers opnieuw op voorsprong. Een vrije trap van Pflücke werd niet goed verwerkt door doelman Peersman en daar profiteerde Limbombe optimaal van. De aanvaller schoot de 1-2 in het lege doel. Aan de andere kant van het veld was Guus Joppen belangrijk. Opnieuw konden de Limburgers de voorsrpong niet lang vasthouden. Frederik Oppegard kwam op via de linkerkant en gaf de bal voor op de tweede paal. Hier kon Johan Bakayoko de gelijkmaker binnenschieten.

Tien minuten nadat Roda JC op 1-2 kwam stond de ploeg uit Kerkrade achter. Een afstandschot van Saibari valt buiten het bereik van De Boer binnen: 3-2. Kort voor rust waren de bezoekers nog dicht bij de gelijkmaker. Pflücke probeerde het van afstand maar Peersman stopte zijn schot.

Na rust was de eerste poging van de thuisclub. Na vijf minuten spelen probeerde Ledezma het, maar zijn schot was eenvoudig te pakken voor De Boer. Na tien minuten gespeeld te hebben in de tweede helft trok Roda JC de stand weer gelijk. Uit een hoekschop van Pflücke kwam de bal via Daryl Werker bij Stefano Marzo, die de 3-3 binnen schoot.

Niet veel later lukte het de rechtsback niet om uit een vergelijkbare situatie nogmaals te scoren. De bezoekers gingen opzoek naar de voorsprong, maar Xian Emmers stoot tweemaal op een tegenstander. Met nog iets minder dan twintig minuten te spelen was de Belg opnieuw dicht bij een doelpunt. Dit keer schoot Emmers een afvallende bal rakelings naast het doel van Jong PSV.

Kort voor tijd schoot Pflücke de Limburgers bijna langs Jong PSV. Het schot van de Duitser ging uiteindelijk een halve meter naast het doel van Peersman. Ondanks het feit dat Roda JC de overwinning nog probeerde binnen te halen, wist de ploeg van Jurgen Streppel niet meer tot scoren te komen. Hierdoor bleef het bij 3-3 en neemt Roda JC één punt mee terug naar Kerkrade.