Foto’s®ParkstadActueel/Lucho Carreno

Als je de stand ziet zouden beide ploegen aan elkaar gewaagd moeten zijn en dat was ook het geval. Na veel wijzigingen in de opstelling van Rood Groen na de oorwassing van vorige week moest het vandaag toch echt anders.

Na 10 min in de eerste helft werd een hoekschop afgeslagen van Rood Groen, deze kwam terecht bij Gaby Spierts die zich niet bedacht en direct uithaalde, doelpunt 0-1, Rood Groen duwde door maar maakte niet de 0-2 maar uit een counter maakte juist Weltania 1-1. Nog voor rust maakt Jenna Schrauwen 1-2 na goed doorzetten.

Na rust ging de wedstrijd op en neer en kregen beide teams wat kansen maar geen grote, al had Rood Groen de betere kansen. Na een miscommunicatie achterin bij Rood Groen werd het 2-2. Beide ploegen gingen vol voor de winst met nog 10 minuten te gaan. Na een afgeslagen bal achterin ging het mis bij Weltania , Anne de Waard zetten goed door en maakte de 3-2 voor Rood Groen.

De dames van Rood Groen kwam de laatste minuut niet meer in de problemen en nam de 3 punten mee na Vaals. Volgende week spelen we thuis tegen kerkrade west om 10:00uur.