Hoofdmenu

Frits Schrouff overleden

Heuschen & Schrouff Oriental Food. Met intens verdriet, moeten wij u mededelen dat onze
founder van Heuschen & Schrouff Oriental Food, de Heer Frits Schrouff, op 22 maart 2022 op 82
jarige leeftijd is overleden in zijn woonplaats Lanaken.

Frits Schrouff kampte al enige tijd met gezondheidsklachten, maar zijn overlijden kwam voor ons
allen toch onverwacht. CFO Heuschen & Schrouff Oriental Food, Jo Janssen: ‘ Wegens zijn ruimhartigheid en betrokkenheid bij de medewerkers en bij vele anderen, zal Frits enorm gemist worden. Zijn gedachtengoed zal een inspiratie voor ons allen blijven en hij zal in onze harten blijven voortleven..’
Frits Schouff is alom bekend in het Zuid-Limburgse als zijnde oprichter van Heuschen & Schrouff Oriental Food, de importeur en distributeur van Aziatische levensmiddelen gevestigd in Landgraaf, maar
misschien nog wel meer om zijn grote hart voor de medemens en gulle hand richting allerlei goede
doelen. Hij ondersteunde projecten in Azië en Afrika via de Frits Schrouff Foundation alsook het lokale
sport-, cultuur- en verenigingsleven.

Frits Schrouff is eind 2009 geridderd in de Orde van Oranje Nassau vanwege de oprichting van de Frits
Schrouff Foundation, een stichting die in diverse Aziatische en Afrikaanse landen, maar ook lokaal in Zuid-Limburg diverse sociaal-maatschappelijke projecten ondersteunt. Op 30 oktober 2019 ontving Frits Schrouff uit handen van burgemeester Petra Dassen-Housen de gouden erepenning van de Gemeente Kerkrade omdat hij Roda JC meerdere keren financieel heeft bijgestaan.

Het begin.. Frits Schrouff werd op 17 februari 1940 geboren als zoon van een molenaar in Landgraaf. Als 23- jarige zag hij in het opvangtehuis voor Indonesische Immigranten van zijn toenmalige schoonouders,
hoe erg mensen verlangden naar het eten van hun thuisland. Hij wilde in deze behoefte voorzien, pakte een vliegtuig naar Azië om rijst en sojasaus te importeren en verkocht dit vervolgens huis-aanhuis vanuit zijn Volkswagenbusje. Dit bedrijfje is vervolgens uitgegroeid naar een Europees marktleider in Aziatisch levensmiddelen, telt momenteel zo’n 400 medewerkers en importeert naar meer dan 40 landen in Europa.
Foto Heuschen & Schrouff Oriental Food