Hoofdmenu

Geruba Chocolade wint Sprinc MVO Award

Geruba Chocolade uit Schinnen is maandag 21 maart uitgeroepen tot winnaar van de Sprinc MVO Award. De MVO prijs werd dit jaar voor de tweede keer uitgereikt en is een initiatief van het MVO werkgeversplatform van de regio Parkstad. De prijs is bedoeld voor maatschappelijk betrokken ondernemers uit Parkstad die hun pijlen niet alleen richten op People, maar ook op Planet en Profit. De andere twee finalisten waren Asterisque en MeanderGroep Zuid-Limburg.

De uitreiking vond plaats tijdens een feestelijk diner bij de Brightlands Smart Service Campus. Zowel bij de vakjury als bij de aanwezige publieksjury eindigde Geruba Chocolade op de eerste plaats.

Michel Willems, een van de twee directeuren van Geruba Chocolade, nam de award in ontvangst van Sprinc- en juryvoorzitter Ben Theeuwen en Ruby Korver van Allekabels, de eerdere winnaar van de Sprinc Award MVO Award. Michel Willems was ontzettend verrast en vereerd met de winst: “Dit is echt een pluim voor ons hele personeel, want zonder de medewerkers krijgen wij het niet gerund.” Ook Gerrie Reijerman, een van de medewerkers bij Geruba Chocolade, was door het dolle heen: “Ik vind het geweldig dat we gewonnen hebben! Ik denk dat als we morgen met deze prijs op het werk komen, er heel wat mensen uit hun dak gaan. We doen het echt met z’n allen.”
Geruba Chocolade neemt hiermee het stokje over van Allekabels dat in 2019 de eerste editie van de Sprinc MVO Award won. Net als Allekabels is Geruba Chocolade een voorbeeld als maatschappelijk verantwoorde werkgever. Woord van de jury

Bij Geruba Chocolade is sprake van maatschappelijk verantwoord ondernemerschap pur sang vanaf de inkoop van grondstoffen, via duurzame productiemethodes tot een zeer inclusief personeelsbeleid. Er zijn kansen voor iedereen die wil werken, ongeacht opleiding, herkomst, leeftijd of arbeidsbeperkingen. Daarnaast staan ze bij calamiteiten klaar voor anderen. Zo bood het bedrijf na de watersnood en tijdens de coronalockdowns tijdelijke arbeidsplekken aan noodlijdende ondernemers.

Foto Stichting Sprinc Parkstad