Hoofdmenu

Lezing Natuurhulpcentrum Opglabbeek

 

28 april 2022, van 19:00 tot 21:00 | Bibliotheek Brunssum
Kosten: € 4,00 voor bibliotheekleden, € 4,50 voor niet-leden

 

Lezing door Dries Damiaens, medewerker van Natuurhulpcentrum Opglabbeek. Dit Belgische natuurhulpcentrum is het grootste en meest professionele opvangcentrum voor wilde dieren in de Eurregio. Jaarlijks worden er vele duizenden wilde dieren met de beste zorgen omringd.

Verkeersslachtoffers, vogels die tegen ruiten vliegen, verweesde jonge dieren, slachtoffers van olierampen en stroperij zijn maar enkele voorbeelden. Gewonde dieren kunnen 7 dagen per week worden binnengebracht. Het centrum beschikt over een eigen verzorgingsruimte, operatiekamer, intensivecare afdeling, couveuses voor de allerkleinste dieren, binnen- en buitenkooien, revalidatievijvers, vliegkooien, uitwenkooien en een omheind bos. Dankzij deze infrastructuur worden de patiënten weer voorbereid op een leven in de vrije natuur.

Niet alleen accommodatie maar ook gekwalificeerd personeel, ervaren dierenartsen en gemotiveerde vrijwilligers zijn onontbeerlijk. Het Natuurhulpcentrum is tevens uitgerust om exotische dieren tijdelijk op te vangen. Het gaat dan vaak om dieren uit circussen of dierentuinen die het niet te nauw nemen met de wetgeving. Soms houden ook particulieren illegaal exotische dieren als huisdier. Het hulpcentrum bouwde in de loop der jaren kooien voor grote katachtigen, primaten, reptielen…. Zo kunnen deze dieren een veilig onderdak krijgen tot er een nieuw thuis is gevonden bij een gespecialiseerde opvang of een gerenommeerde dierentuin.

Ook kinderen vanaf 10 jaar zijn van harte welkom bij deze lezing! Zij betalen €1,50.

Aanmelden: info@bibliotheekbrunssum.nl of 045-4007560

Foto®ParkstadActueel/Lucho Carreno

 (Volgend nieuwsbericht) »