Sporting Heerlen verliest drie uitduels in zeven dagen

Voor Sporting Heerlen stond de derde achtereenvolgende uitwedstrijd op het programma. Deze keer werd het geen tripje richting Maastricht, maar een tripje naar Eygelshoven voor de wedstrijd tegen LHC. Na de twee eerder geleden nederlagen in de hoofdstad van de provincie was een overwinning hier broodnodig.

Snelle voorsprong levert niets op. Het duurde slechts vier minuten voordat Sporting Heerlen de score wist te openen. Een schot vanaf links van Marwan Bahaali kon nog door doelman Mik Dohmen gekeerd worden maar de rebound van Roy Wetzels trof wel doel. Hij zette zijn ploeg hiermee op een 0-1 voorsprong. Een kwartier later kreeg Sporting Heerlen een uitgelezen mogelijkheid om de voorsprong te verdubbelen via Renzo Raemaekers. Hij ging vanaf een meter of 20 een op een op de keeper af maar schoot de bal tot iedereens ongeloof hoog in het vangnet. Vlak voor rust kwam LHC ook aan bod met een goede aanval. Een scherpe voorzet vanaf rechts werd van dichtbij in de lange hoek binnen gewerkt door aanvoerder Donovan Janssen. Hij bepaalde hiermee de ruststand op 1-1.

Simpele corner nekt Sporting Heerlen.Het voetbal in de tweede helft werd er niet beter op van beide kanten. Het spel speelde zich met name af op het middenveld met over en weer veel opportunistische lange ballen over de flanken. Het was dan ook een standaardsituatie die voor het enige doelpunt in de tweede helft zorgde. Een corner vanaf rechts werd door LHC-verdediger Kenny Faassen simpel bij de eerste paal binnengekopt. Hij zorgde voor een 2-1 voorsprong voor zijn ploeg. Sporting Heerlen wist tien minuten voor tijd nog gevaar te stichtten. Een vlot lopende aanval over de as eindigde op de vingertoppen van de goed keepende Mik Dohmen. Hij tikte een schot van ingevallen Sporting Heerlen-spits Wesley van Dijk over zijn doel. Goals vielen er dan ook niet meer in de tweede helft en dit betekende de derde achtereenvolgende nederlaag voor Sporting Heerlen.

Op jacht naar eerherstel in eigen huis.Komende zondag speelt Sporting Heerlen eindelijk weer eens een thuiswedstrijd als FC Geleen-Zuid naar sportpark Grasbroek komt. De eerdere ontmoeting tussen beide ploegen eindigde in een 1-1 gelijkspel.