Abdissenbosch leidt geflatterd verlies bij Partij

Met veel elan startte Abdissenbosch op een zonovergoten zondag het uitduel bij Partij in Wittem. Voor laatst genoemde was een overwinning noodzakelijk om aansluiting te behouden.

Echter vanaf het eerste fluitsignaal had  sv Abdissenbosch het initiatief. Ondanks het zeer slechte, hobbelige veld zocht men voetballend naar kansen, die al snel ontstonden voor het spitsenduo .

In de 16 e minuut  eindigde een fraai opgezette aanval over diverse schijven na een afrondende actie van Jarno Michorius onderkant lat. In het verdere verloop van de eerste helft lukt het onze veel scorende  Noah van Horssen niet een van de ontstane kansen af te ronden.  Het bleef dan ook wachten op de verdiende voorsprong.

Echter compleet uit het niets scoorde Partij, na een persoonlijke fout, de 1-0. Dit was een fikse tegenvaller, waarna  men enige tijd moeite had zich te herpakken. Een 2e persoonlijke fout in de 28e minuut leidde tot 2-0 en een nog zwaardere opdracht voor sv Abdissenbosch.

In de 2e helft werd het duel vrij eenzijdig. Partij kon slechts verdedigen en niet meer onder de druk van ons team uit voetballen. Vrij snel na rust beoordeelde  de sluitpost van Partij een vrije trap van Kay Hintjes  volledig verkeerd leidend tot de aansluitingstreffer ,2-1. sv Abdissenbosch voerde de druk verder op en leek de gelijkmaker te scoren. Deze werd echter ten onrechte door de scheids afgekeurd. Na het niet benutten van enige mogelijkheden,  en het raken van binnenkant paal, sloeg Partij uit een van de spaarzame counters toe. Na een 3e persoonlijke fout scoorde men de 3-1. Ondanks aandringen kwam sv Abdissenbosch niet meer tot scoren, met als gevolg een zeer geflatteerde nederlaag.

Positief was dat er voetballend voldoende kansen werden gecreëerd. Dit biedt voldoende perspectief voor de thuiswedstrijd van zondag as tegen SV Bemelen.

Door Theo van den Hörk en ArchiefFoto’s®ParkstadActueel/Lucho Carreno

Geef een reactie