Hoofdmenu

Belangrijke zege voor Sporting Heerlen in eigen huis

Foto’s®ParkstadActueel/Lucho Carreno

voor meer foto’s klik op deze link.

 Sporting Heerlen speelde na drie uitwedstrijden op een rij eindelijk weer eens een thuisduel. Na drie nederlagen in deze duels wilde de ploeg natuurlijk de thuisfans trakteren op een overwinning. FC Geleen Zuid moest hiervoor opzij gezet worden.

Eerste helft zorgt voor weinig opwinding. Het duurde tien minuten voordat de thuisploeg voor het eerst gevaarlijk werd. Een voorzet vanaf rechts werd door Sporting Heerlen-spits Wesley van Dijk in een keer op de volley genomen. Dit gebeurde met weinig succes want de bal belandde hoog in het vangnet. De bezoekers uit Geleen waren niet naar Heerlen afgereisd om vol voor de drie punten te gaan. Vanaf begin af aan was het duidelijk dat zij kwamen voor een puntje. Het was dan ook hopen op een persoonlijke fout of een goede countermogelijkheid voor de bezoekers. Dit resulteerde dan ook in een eerste helft met extreem weinig momenten om uit te lichten. Er werd niet gescoord in de eerste helft.

Opvallend moment in extremis. In de 65ste minuut werd Sporting Heerlen twee keer oprij gevaarlijk. Eerst via een schot in de korte hoek van Liam Vente en daarna uit een corner. Beide mogelijkheden werden niet bekroond tot doelpunt. Tien minuten voor tijd was daar dan eindelijk de bevrijdende en broodnodige 1-0. Demsey Dowson kreeg de bal in zijn voeten geschoven op het middenveld en kon met zijn snelheid recht op doelman Levi Hanckmann af. Hij schoof de bal bekeken in de linkerhoek en zette zijn ploeg hiermee op voorsprong. Nu FC Geleen-Zuid op achterstand was gekomen moesten ze wel iets gaan proberen om nog een gelijkmaker te forceren. In de 95ste minuut leek het dan ook nog 1-1 te worden. Een solo vanaf rechts werd binnengeschoven in de verre hoek.

De grensrechter van Sporting Heerlen had echter buitenspel geconstateerd. De scheidsrechter wilde er in eerste instantie niet aan maar besloot daarna toch maar even verhaal te gaan halen. Na een goed gesprek tussen beide heren besloot de scheids de goal toch maar af te keuren en zo bleef het dus bij 1-0.

Lastige uitwedstrijd op komst. Sporting Heerlen gaat volgende week op bezoek bij de koploper. In Bocholtz wacht dan Sportclub’25. In de thuiswedstrijd verloor Sporting Heerlen redelijk onterecht met 0-1. De mannen uit Heerlen zullen dus gebrand zijn om dit recht te trekken.

 « (Vorig nieuwsbericht)