Op de zonnige zondagmiddag 27 maart stond voor FC Landgraaf een uitwedstrijd op het programma tegen het goed voetballende elftal uit Valkenburg; VV Walram. Uiteindelijk volgde een wedstrijd die afgetekend en verdiend met maar liefst 4-0 werd gewonnen door de thuisploeg.

Anders dan de eindstand doet vermoeden kreeg zowaar FC Landgraaf de allereerste 100% kans. Een diepe bal van Boy Raaijmakers op Mart Senden werd voorgetrokken op de volledig vrijstaande Kay van Haaren. Hoewel Kay de bal vrij kon inschieten wist de keeper goed te gokken op het schot en zo toch de bal te pareren. Vervolgens volgde een fase van 20 minuten waarin Landgraaf volledig werd overlopen. Allereerst rolde een schot vanaf de 16 tamelijk langzaam binnen in de korte hoek van Tim Mohnen, die de bal te laat zag komen en daardoor geen redding meer kon brengen. Enkele minuten later volgde na een foute pass een onderschepping waarna een counter volgde die keurig werd uitgespeeld. Met een terechte 2-0 gingen beide ploegen rusten.

Ook na rust kreeg FC Landgraaf moeilijk grip op de thuisploeg. Het ontbrak de ploeg aan cohesie en Walram kon vrij eenvoudig voetballen. Toch kreeg wederom Kay een levensgrote 1 op 1 kans om FC Landgraaf op 2-1 te zetten. Een uitstekende bal van Raúl Erkens kon uit de stuit vrij worden ingeschoten; de doelman van de thuisploeg kon echter weer redding brengen. Daarna was het verzet definitief gebroken, een scherp indraaiende hoekschop kon worden ingekopt bij de eerste paal en zo kwam de thuisploeg op 3-0. FC Landgraaf trachtte nog enkele keren uit te breken maar kon amper een vuist maken en speelde ook te zwak om eigenlijk aanspraak te maken op een treffer. Het slotakkoord was in de 85e minuut voor Walram. Een uittrap van de keeper viel achter laatste man Bryan Schachtschneider, het oogde buitenspel maar onze grens zag het anders en met een uitstekende lob over doelman Tim besliste Walram de wedstrijd met 4-0.

Duidelijk is na 3 nederlagen op rij dat FC Landgraaf de rug zal moeten gaan rechten om niet te ver terug te vallen. Het is nu zaak deze wedstrijd te vergeten en met een week tijd om te trainen en zich voor te bereiden een goed resultaat te boeken op 3 april. Dan volgt de thuiswedstrijd tegen WDZ uit Bocholtz.

Door Mart Senden en Foto’s: Jos Steinen FC Landgraaf