Hoofdmenu

KVC Oranje winnaar in topper

Foto’s®ParkstadActueel/Lucho Carreno

voor meer foto’s klik op deze link.

 

De topper in 3A tussen KVC Oranje en Heksenberg-NEC eindigde na een spectaculair duel in een 3-2 zege voor de thuisclub. Die zege mag op basis van het vertoonde in de tweede helft zonder meer verdiend worden genoemd, maar kreeg pas in de slotminuut gestalte, met een wonderschone treffer van aanvoerder Martijn Sangen, die zich daarmee tot ‘Man of the Match’ kroonde.

Wedstrijd. De heenwedstrijd in Heerlerheide eindigde in een 0-0 gelijkspel. Hoewel er toen geen treffers vielen, was ook in dat duel sprake van een aantrekkelijke pot voetbal die beide teams op de mat legden. Dat laatste was nu weer het geval, maar nu werd het voetbal gelardeerd met een vijftal, stuk voor stuk, mooie treffers. In Heerlerheide was de beginfase voor Heksenberg-NEC. Die ploeg, van trainer Roger van Eijk, verzuimde daarbij zichzelf te belonen met een doelpunt. Dat lukte nu wel. Randy Quaedackers draaide zich, niet ver buiten de zestien, vrij en liet een schuiver richting de linker benedenhoek vertrekken die doelman Lars van der Weide van KVC Oranje te machtig was: 0-1.

De bezoekers combineerden in de beginfase vlot. Met korte combinaties ging het richting het strafschopgebied van KVC Oranje. Een soort van zaalvoetbal, uitgevoerd op de groene kunstgrasmat van sportpark Bleijerheide. Aanbeland bij de zestien echter was het vervolgens doorgaans uit met de pret, want de oranje-witte verdediging stond goed. Naarmate de tijd verstreek werd KVC Oranje naar voren toe steeds dreigender. Dat ging met directer spel, waarbij sneller de diepte werd gezocht. De gelijkmaker kwam dan ook niet geheel onverwacht, hoewel daar ook wat onvrijwillige hulp van gastendoelman Kay van Eijk bij kwam kijken. Onder druk gezet door KVC-aanvaller Ben Vloeberghs trapte de goalie niet goed uit. De bal kwam via Scott Vienerius bij Lloyd Vromen, die vanaf rechts uit een lastige hoek onbedaarlijk hard raak schoot. Van Eijk was volslagen kansloos: 1-1.

Aan de andere kant was Emircan Cepni dicht bij de 1-2, maar zijn poging, na een fraaie individuele actie, ging net over, terwijl Scott Vienerius namens KVC Oranje naliet doel te treffen omdat zijn aanname, na een voorzet van Chris Frauenrath, te wensen overliet.

Kort na de hervatting kwam Randy Quaedackers weer eens in kansrijke positie terecht, maar hij schoot, na een hoekschop vanaf links, naast. Even later was het wel raak, aan de andere kant welteverstaan. Op de rand van de zestien van KVC Oranje ging Randy Quaedackers van de bezoekers ter aarde. Vrije trap in de ogen van meerderen. Scheidsrechter Bart Geurts uit Beesel had het anders gezien en liet doorspelen. Wat volgde was een prachtige counter van KVC Oranje over rechts, een perfecte voorzet van Ben Vloeberghs en een doelpunt van clubtopscorer Chris Frauenrath: 2-1.

Lang duurde de vreugde aan thuisclubzijde over de voorsprong, respectievelijk de ontevredenheid over de niet gegeven vrije trap bij de bezoekers niet, want na een werkelijk wonderschone aanval uit het boekje, waarbij de achterhoede van KVC Oranje geheel uiteen werd gespeeld, stond het weer gelijk.  De afronding werd na een voorzet van Randy Quaedackers verzorgd door Marouan Bouta: 2-2. Even van tevoren overigens was MaySara Bouta ook al dicht bij de 2-2 geweest. Zijn inzet echter ging op de linker paal.

Na die gelijkmaker moest er nog ruim een half uur gespeeld worden. In die periode toonde thuisclub KVC Oranje zich meer en meer de bovenliggende partij, de ploeg ook die het meest aanspraak mocht maken op een volgend doelpunt. Een inzet van Scott Vienerius werd gepareerd door gastenkeeper Kay van Eijk, een schot van Chris Frauenrath ging hoog over, nadat hij zich uit de draai had vrijgespeeld op de manier zoals Christian Eriksen het deed voordat hij zaterdag tijdens Nederland-Denemarken op de paal pegelde. En dan was er aan KVC-zijde nog een poging van Ritch Vienerius die naast ging.

Zo’n vijf minuten voor het einde kreeg MaySara na een volkomen onnodige overtreding van scheidsrechter Bart Geurts terecht een rode kaart voor ogen getoverd. De bezoekers moesten dientengevolge met zijn tienen verder, maar leken stand te houden. Totdat Martijn Sangen zichzelf tot ‘Man of the Match’ kroonde dus. Diens pegel met zijn rechter ging -naar verluidt met een krul- hard, links langs de muur van Heksenberg-NEC, onhoudbaar voor Kay van Eijk tegen de binnenkant van de linker zijnet: 3-2. Euforie bij KVC Oranje, teleurstelling bij de bezoekers toen enkele seconden later het laatste fluitsignaal van Bart Geurts klonk.

Meningen en stemming na afloop

,,Was een overtreding op Randy Quaedackers vlak voor d 2-1” sprak gastentrainer Roger van Eijk na afloop in de bestuurskamer, om daar echter ook meteen aan toe te voegen: ,,De overwinning van KVC Oranje was gezien de tweede helft verdiend en we hebben niet door die ene situatie verloren. Het lag aan onszelf. We kunnen beter dan we vandaag hebben laten zien.”

Als je wint, heb je vrienden. Kennen we allemaal. Net als dat de stemming tijdens de derde helft na een overwinning een stuk opgewekter is dan bij verlies. Bij KVC Oranje is dat niet anders. De vrije trap van Sangen was er eentje waar nog lang over werd nagepraat, ook door moeder Carla.  Met ,,had je die bal goed geraakt, was ie er nooit ingegaan”, liet zij haar moederliefde blijken.

Voor Bjorn van der Weide had de wedstrijd helemaal niet gespeeld hoeven te worden. De stand-in-keeper voor broer Lars, had, zo viel na afloop te horen, voorafgaand aan de confrontatie, na wat overpeinzingen, immers voorspeld dat het in 3-2 voor KVC Oranje zou eindigen.

En trainer Paul van Putten had deze keer waarlijk genoten van zijn mannen, want: ,,Dit was voetbal op tweede klasse waardig.”

Wie weet wat de (voetbal)toekomst brengt.« (Vorig nieuwsbericht)