HC Nova dames 1 heeft gelijkgespeeld tegen Nuenen dames 1

Na het succes van vorige week hebben we goed getraind voor de wedstrijd tegen Nuenen dames 1. Vol goede moed reden we naar Nuenen toe met in het achterhoofd wetende dat Nuenen uit altijd lastig is, hierdoor waren we gebrand om te winnen.

Helaas moesten we het zonder Noa en Cato stellen, maar kregen we versterking van Fin, Nienke en Milou uit de MB1. Het eerste kwart begonnen we een beetje moeizaam. We konden onvoldoende druk uitoefenen op Nuenen waardoor zij te makkelijk op onze helft konden komen. Na een korte pauze begonnen we aan het tweede kwart en werd het al snel duidelijk dat we tegen 13 in plaats van 11 man speelden, wat resulteerde in een groene kaart. Ondanks een iets beter spel wisten we ook dit kwart niet te scoren.

Tijdens de rust hebben we besproken wat er beter kon in de tweede helft qua spel en we waren vast beraden om dit uit te voeren. In het derde kwart was ons spel beduidend beter, al werd ons erg lastig gemaakt door de beslissingen van de scheidsrechters. Ook dit kwart kregen we weer een (onterechte) kaart, dit keer geel maar dat weerhield Laura er niet van om in ondertal de keeper uit te spelen en zo de 0-1 te maken. Vastbesloten om te winnen, startten we het laatste kwart vol goede moed. Ook deze 17 minuten stonden met name in het teken van de scheidsrechters waardoor het een zwaar laatste kwart werd.

Zo wist Nuenen helaas in de laatste paar minuten de gelijkmaker te maken. Hierna creëerden we in ondertal, na weer een gele kaart, toch nog een paar kansen maar het mocht niet baten. Al met al niet onze allerbeste wedstrijd maar we staan nog altijd aan de leiding.

Komende vrijdag staat een Silvercup wedstrijd tegen HOD dames 1 op de planning en zondag spelen we thuis Drunen dames 1. We hopen jullie daar te zien!!