Foto’s®ParkstadActueel/Lucho Carreno

voor meer foto’s klik op deze link.

 

De bezoekers van Keer speelden voor de 3e keer na de corona break/winterstop tegen een ploeg die bovenaan stond en aangezien ze de 2 voorgaande wedstrijden beide gewonnen hadden was de thuisploeg gewaarschuwd. Dat het een gelijk opgaande wedstrijd zou worden is gebleken uit de laatste paar onderlinge ontmoetingen en vooraf waren beide coaches het hier ook over eens.

Waar het spel in de eerste paar minuten op hoog tempo op en neer golfde was het Keer dat voor het eerste gevaar zorgde maar waar keepster Laura Gerards geklopt was, was het Lena Overdijk die middels een achterwaartse kopbal redding bracht. Een paar minuten later was het raak voor de thuisclub, een hoekschop van Daniesha Hengst die tussen veel mensen in op het hoofd/schouder van Meggie Munster viel en hiermee voor de 1-0 zorgde.

Hierna volgde vooral een gevecht op het middenveld tussen 22 speelsters die keihard werkten en harde duels uitvochten. Beide ploegen moesten zich tevreden stellen met wat speldenprikjes of hachelijke momenten uit dode spelsituaties waarbij de enige echte kans nog te noteren viel voor de thuisploeg, een crossbal vanaf links werd door een aantal speelsters van Keer gemist waarna Marijke Kuijs ineens vrij kwam in de 16. Aangezien zij net zo verrast was als ieder ander dat die bal nog tot bij haar kwam raakte ze hem niet goed en kwam hij recht in de handen van de goede keepster van Keer.

Tweede helft een iets ander spelbeeld met vooral de bezoekers die dringend op zoek gingen naar de aansluitingstreffer die er rond het uur spelen dan ook kwam. Een goede actie van de snelle linksbuiten gevolgd door een mooie steekpass zorgde ervoor dat de bezoekers alleen voor de keepster geen fout maakten en de stand gelijk trokken. Hierna bleef het spannend met een optisch sterker Keer maar beide defensies die geen krimp gaven. In de laatste paar minuten kwam het besef bij de Rkhbs terug dat men met een gelijkspel eigenlijk niks opschoot en via een geweldig schot van Lena Overdijk dat op de kruising uiteenspatte was men dichtbij een voorsprong.

Waar iedereen zich al neer had gelegd bij een gelijkspel was er in blessuretijd nog een vrije trap die door Daniesha Hengst met veel gevoel op het hoofd van Lena Overdijk werd gelegd, zij wist hier wel raad mee en zorgde voor de 2-1 overwinning in extremis.

Volgende week zondag volgt er een vroege uitwedstrijd om 10.00 uur naar het Brabantse Wilhelmina boys uit Best, hekkensluiter in de derde klasse die zondag wel hun eerste overwinning hebben behaald.

Door Ramon Pulcini

 

Geef een reactie