Studenten Yuverta presenteren examenwerk bij Kasteeltuinen Arcen

Op vrijdag 1 april opent Kasteeltuinen Arcen haar poorten voor een nieuw tuinseizoen. Het seizoen wordt afgetrapt met verrassende examenwerken van de studenten van de opleiding Bloem, groen en styling van Yuverta Horst en Heerlen. Zij presenteren hun eindwerk op locatie bij Kasteeltuinen Arcen. De eindwerken zijn van vrijdag 1 t/m zondag 3 april te bewonderen in en rondom de Rittertenten van Kasteeltuinen Arcen.


De natuur ontwaakt en dit wordt extra benadrukt door de vele voorjaarsbloeiers in de tuinen. Met meer dan 35.000 viooltjes en 20.000 tulpen is het volop genieten van het voorjaar in Kasteeltuinen Arcen. Studenten van Yuverta presenteren verschillende arrangementen, gebaseerd op de thema’s: vier het leven, kleur en kunststromingen.

Het examen start met het houden van een klantgesprek. Op basis daarvan maken de studenten een ontwerp en gaan ze aan de slag met de daadwerkelijk uitvoering. Tot slot presenteren ze hun werk aan de examinatoren, om het vervolgens te exposeren aan het grote publiek. Naast de bijzondere creaties die worden tentoongesteld, worden er op zaterdag demonstraties gegeven door enkele studenten. Zo kunnen bezoekers persoonlijk kennismaken met het bloemschik- en stylingtalent van de toekomst!

De docenten zijn trots op de samenwerking met Kasteeltuinen Arcen; dat er een veelzijdige presentatie van de examenstukken op deze grootte kan en mag plaats vinden. Bijzonder is ook dat de studenten van locatie Heerlen en Horst op één locatie examen doen. “Dankzij de samenwerking met Kasteeltuinen Arcen kunnen we de presentatie ook dit jaar groots aanpakken”, geeft docent Danielle van Wissen aan.

De examenstukken zijn te bewonderen van 1 tot en met 3 april. Kasteeltuinen Arcen is geopend van vrijdag 1 april t/m zondag 30 oktober 2022. Voor meer informatie: kasteeltuinen.nl. Geïnteresseerden in de opleiding kunnen terecht op yuverta.nl/mbo/opleidingen/bloem-groen-en-styling.

Foto’s Yuverta Heerlen

 

Geef een reactie