BENAUWDE ZEGE VOOR WDZ IN LANDGRAAF

 

Op zondagmiddag 3 april hadden de mannen van trainer Martin Kremers op het kunstgras van FC Landgraaf de grootste moeite met de tegenstander. In de 10e minuut leek de treffer van Jop Bleijlevens wat rust te brengen. Vanuit de verdediging stoomde Yannick Frijns over de linker flank op. Met een pass op maat bediende hij Jop. Deze omspeelde eerst een verdediger en liet vervolgens ook de keeper geen kans. Van echt rust in het spel was echter geen sprake. De gasten bleken veel moeite met het controleren van de bal te hebben op het stroeve kunstgras. De ploeg uit Bocholtz noteerde het meeste balbezit, de thuisploeg kreeg de meeste kansen, maar wist deze niet te verzilveren. De minimale voorsprong werd behouden tot aan de rust.

In de tweede helft had WDZ ook nu een licht overwicht, maar een te korte terugspeelbal op WDZ keeper Bas de Vreede luidde de gelijkmaker in. Bas wist de aanvaller van FC Landgraaf alleen maar met een overtreding af te stoppen. De toegekende strafschop benutte Raul Erkens onberispelijk.

Even leek de ploeg uit Bocholtz het spoor bijster, maar dat was niet van lange duur. De aanvallen van de thuisploeg werden al ver voor de goal opgevangen en de gasten bleven met snelle counters gevaarlijk. Een kwartier voor het einde kwam weer de voorsprong voor WDZ. Uit een wat onoverzichtelijke situatie tikte Yannick Frijns de bal van dichtbij binnen. Deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven en zo was de zesde zege op rij een feit.

Tekst: Huub Schepers en Foto’s: René Flekken/WDZ

voor meer foto’s klik op deze link.

Geef een reactie