Hedenmiddag stond voor de ploeg van de Heerlerbaan de uitwedstrijd tegen Passart-VKC op het programma. Ondanks dat de thuisploeg kampte met personele problemen, had RKHBS grote moeite een bres te slaan in de defensie. Passart speelde vanuit een gesloten verdediging en gokte op de counter met twee snelle spitsen en een goed aansluitende Kevin Olijve die in de eerste helft meermaals gevaarlijk rond de 16 meter van RKHBS opdook.

Van onderschatting was geen sprake en toch kon de ploeg van Mike Bisschops in de eerste helft nauwelijks gevaarlijk worden. Deven van Leeuwen probeerde het met een schot van buiten de 16 meter, maar dit werd geblokt door de goalie van de thuisploeg. Even later was het Bram Bemelmans die op rechts opdook en een goede voorzet gaf richting 2de paal. Hier kopte Mel Angerer terug op Job Groote, die enigszins uit balans was en over schoot. Na een matige eerste helft gingen beide ploegen rusten met een 0-0 stand op het scorebord.

In de 2de helft kwam Petter Schings voor de licht geblesseerde Deven van Leeuwen in de ploeg, die nu wel goed uit de startblokken kwam en met name over de rechterzijde gevaarlijk werd. Job Groote zette na 5 minuten spelen de bal strak voor. Deze voorzet werd geblokt door een verdediger waarna Mel Angerer de rebound niet langs de doelman van Passart-VKC kreeg. Even later was het wel raak. Job Groote kwam in balbezit op rechts, trok naar binnen en gaf een fraaie steekbal op Mel Angerer. Deze draaide goed weg bij zijn tegenstander en schoot tegendraads in de lange hoek binnen: 0-1. Nog geen 2 minuten later leek RKHBS de score te verdubbelen via een vergelijkbare aanval. Job Groote gaf nu een steekbal op Bram Bemelmans, die de bal hoog binnen schoot.

De jonge, goede scheidsrechter uit Someren had echter een handsbal van Bram Bemelmans gezien waardoor de goal werd afgekeurd. Nadat Rens Hahnraths in de ploeg was gekomen voor Bram Bemelmans viel toch de 2de treffer. Job Groote gaf van rechts een strakke voorzet, Mel Angerer liet lopen en aan de tweede paal kopte de inkomende Jeffrey Sloote snoeihard binnen: 0-2, en de wedstrijd leek beslist. Hier dacht de thuisploeg anders over.

Een eerste waarschuwing voor RKHBS was een verre ingooi vanaf de linkerzijde, die goed werd doorgekopt. Hierdoor kon een spits zijn hoofd tegen de bal krijgen, waardoor doelman Toine Diederen gestrekt naar de hoek moest om het leer tot corner te verwerken. Na een foutje op het middenveld kon even later Kevin Olijve de 16 meter binnen gaan en ging daar tegen de grond samen met een verdediger van RKHBS: penalty. Deze werd beheerst binnengeschoten waardoor de wedstrijd weer open was: 1-2. De thuisploeg wilde meer maar gaf daardoor ook meer ruimte weg in de achterhoede. Thymo Griesenbrock zette goed door op het middenveld en stuurde Mel Angerer diep. Deze ontdeed zich van zijn tegenstander en ging de 16 meter in. De doelman kwam vallend uit zijn doel, Mel schoof de bal onder hem door naast het doel, maar de doelman bracht Mel wel ten val: penalty. Helaas werd deze pingel gestopt door een fraaie redding van de keeper van Passart waardoor de thuisploeg het geloof in een beter resultaat behield.

Een paar minuten later zorgde Rens Hahnraths echter voor de definitieve beslissing. Job Groote zette Mel Angerer weer aan het werk. Mel schoot op doel en de keeper had moeite het schot te verwerken. Rens was er daarna als de kippen bij en knalde het leer van dichtbij tegen het net: 1-3 en dit was ook de eindstand. Met deze drie belangrijke punten op zak wordt er nu vooruit gekeken naar de 2 komende toppers, eerst woensdagavond thuis tegen koploper Kerkrade West en dan volgende week zondag thuis tegen virtueel  koploper FC Gulpen. Wij hopen natuurlijk op de ondersteuning van vele supporters. Succes mannen!