Net als vorige week won KVC Oranje ook deze zondag. In dit geval, op bezoek bij FC  Hoensbroek, werden met het kleinst mogelijke verschil (0-1) drie punten binnengesleept door de ploeg van trainer Paul van Putten. De term binnengesleept is wat betreft deze wedstrijd volkomen op zijn plaats, want gezien het spelbeeld in vooral de tweede helft had FC Hoensbroek, de ploeg van voormalig KVC-trainer Roger Andre, meer verdiend. Door de overwinning dingt KVC Oranje nog steeds nadrukkelijk mee naar de prijzen.

Op de ranglijst bevond en bevindt KVC Oranje zich in de bovenste regionen. FC Hoensbroek daarentegen heeft het dit seizoen moeilijk. Voor die ploeg is het zaak weg te blijven van de gevaarlijke plekken onderin. Uit het wedstrijdbeeld voor de rust viel het verschil in klassering niet echt op te maken. De ploegen waren aan elkaar gewaagd. FC Hoensbroek was met name dreigend met een aantal schoten van afstand. Brian Vroomen van de thuisclub was misschien nog het dichtst bij een doelpunt. Na een voorzet van Kyan Lubbers vanaf rechts draaide hij zich vrij en schoot net naast de veste van KVC-doelman Lars van der Weide. Ook een vrije trap van Sander van Beurden ging net naast. Aan de andere kant had Ben Vloeberghs bijna voor de 0-1 getekend. Na een dieptepass verscheen hij oog in oog met doelman Jarno Hönen. De spits lobde hij de bal over de uitgekomen goalie, maar ook net naast de linker paal.

Rond het half uur was het dan toch raak. Joey Niesters nam namens KVC Oranje een hoekschop. Jarno Hönen loste, Ben Vloeberghs leek binnen te werken, maar Chris Meurders hield op de lijn tegen. Vriend en vijand waren het er over eens dat Meurders daarbij zijn hand had gebruikt.  Scheidsrechter Giel Linke leek zich even te bedenken, maar wees toen naar de penaltystip. Lloyd Vromen maakte geen fout. Hij haalde hard, zelfverzekerd en doeltreffend uit, Hönen kansloos latend: 0-1.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld aanzienlijk. Had KVC Oranje in de eerste helft een aantal keren kunnen ‘prikken’ , na de hervatting ontspon zich een duel met hoofdzakelijk Hoensbroek-aanvallen richting het doel van de bezoekers. Er waren pas drie minuten gespeeld of Kaper Spierings stond namens de thuisclub vrij voor doelman Lars van der Weide van KVC Oranje. De goalie redde door zich uitkomend breed te maken en zo met zijn lichaam een treffer te verijdelen. Dezelfde Kasper Spierings was in het vervolg met zijn rushes meerdere keren dreigend. De defensie van oranje-wit stond meer en meer onder druk, moest alle zeilen bijzetten om de thuisclub van zich af te houden, maar uiteindelijk wist men steeds weer overeind te blijven. Anders geformuleerd, FC Hoensbroek wist wel te blaffen, hars en duidelijk zelfs, maar bijten kon de ploeg dan toch weer niet. Wellicht ook is dat de verklaring voor de lage klassering van de blauw-witten. KVC Oranje daarentegen stond, onder leiding van aanvoerder Martijn Sangen, verdedigend goed en wist elk gevaar onschadelijk te maken. Zodoende bleef het bij 0-1 en houden de mannen van Paul van Putten aansluiting met de bovenste drie. De achterstand op koploper Maastricht-West bedraagt slechts drie punten.

Komende zondag speelt KVC Oranje thuis tegen naaste buur FC Landgraaf, dat in eigen huis nipt verloor van nummer twee WDZ, met 1-2. FC Hoensbroek gaat op bezoek bij Weltania, dat na een 2-2 gelijkspel bij SVME zakte naar plek drie.