Studente Yuverta mbo Heerlen Nederlands kampioen bloembinder

Bente van Meurs van de Heerlense mbo school Yuverta (voorheen CITAVERDE College) is Nederlands kampioen Bloembinder. Donderdag 31 maart en vrijdag 1 april streed ze in tijdens Skills the Finals in de Jaarbeurs Utrecht om de prestigieuze titel.

 Bente van Meurs volgt de opleiding Bloem, groen en styling en is een zeer gepassioneerde en getalenteerde studente. Tijdens de finale streed Bente tegen zes vakgenoten die zich in de voorrondes hadden gekwalificeerd. De uit Bocholtz afkomstige studente mag Nederland nu gaan vertegenwoordigen op de WorldSkills 2022 in Shanghai.

Andere Yuverta winnaars. Naast Bente wist Robin van Weerden (Yuverta mbo Geldermalsen) een gouden medaille in de wacht te slepen als beste Dierverzorger. Jorn Houdijk en Nathan den Besten (Yuverta mbo Houten) werden kampioen Hovenier en de bronzen medaille voor Hovenier ging naar Damiän Luiking en Jan-Julius van Asseldonk (Yuverta mbo Nijmegen).

Vakwedstrijden. De maatschappij schreeuwt om vakmensen. Om het mbo onderwijs onder jongeren te promoten organiseert WorldSkills Netherlands de Skills Heroes vakwedstrijden voor mbo-studenten. Door het meedoen aan vakwedstrijden krijgen deelnemers de kans te excelleren in hun vak. Daarnaast ontwikkelen ze hun talenten, worden ze enthousiast over hun vak en inspireren ze andere jongeren voor hun keuze voor beroepsonderwijs.

Foto’s Yuverta Heerlen

Geef een reactie