HC Nova dames 1 wint thuis van HC Drunen D1

Nova D1 -Drunen D1Na de domper van vorige week waren we vastberaden alles te geven. De wedstrijd tegen Drunen stond op het programma. Het weer was opgeklaard en we waren klaar voor een lekker potje hockey. Met goeie moed begonnen we aan de warming up.

Voor de line-up hielden we samen met Drunen een minuut stilte in verband met een overlijden aan de kant van Drunen.

Na het fluitsignaal kwamen we al snel aan de bal en wisten we de bal naar de cirkel te brengen waar een strafcorner uit voort kwam. Deze werd niet benut, maar kregen vervolgens een strafbal. Uiteraard werd deze mooi in het doel gepusht door Malou! Binnen 3 minuten stond het dan ook 1-0. Na het doelpunt zakte we wat in en speelden we het eerste kwart niet zoals was afgesproken.

In een korte pauze werd besproken dat de manier waarop we nu speelde niet genoeg was. Het tweede kwart ging dan ook beter. Er was meer energie en het samenspel ging beter. Kaja maakte een mooie actie in de cirkel en gaf een assist op Inez Renne die de bal in de goal wist te tikken. Na een prima kwart werden er in de rust een aantal tactische dingen besproken.

Het 3e kwart begon en beide teams gingen er vol voor. Na een aantal acties die door beide partijen niet benut werden, kwamen we in de cirkel van Drunen waar het erg druk was. Na heel veel getik heeft Lieneke de bal toch over de lijn weten te krijgen en eindigde het 3e kwart met 3-0.

In de korte rust gaf Grant aan dat hij nog 2 goals erbij wilden. Hier gingen we dan ook vol voor. Nadat Drunen balbezit had gehad, wisten wij de bal te pakken. Een mooie bal werd diep gespeeld waar Kaja stond. Kaja ging de 1 tegen 1 aan en kwam op kop cirkel terecht waarna ze de bal hard op de plank sloeg. De mooie goal van Kaja gaf motivatie om voor de 5-0 te gaan. Na een aantal acties van beide teams speelde Malou de bal naar Inez die in de cirkel stond. Inez wist de bal in een keer op Lieneke te spelen waarna Lieneke deze kans goed wist af te maken en hiermee de 5-0 scoorde!

Deze mooie zondag hebben we weer drie punten gepakt. Komende vrijdag staat de inhaal Silvercup wedstrijd tegen HOD op het programma. Wij spelen thuis dus kom vooral kijken! Zondag spelen wij uit tegen de nummer 2, Oirschot. Dit zal dan ook een spannende wedstrijd worden.