Hoofdmenu

23 april d’r Heëlesje Joarmaat in Heerlen-Centrum.

Grote voorjaarsmarkt vol sfeer en gezelligheid! Op zaterdag 23 april vindt van 9.00 uur tot 17.00 uur d’r Heëlesje Joarmaat plaats in Heerlen-Centrum. Bezoekers kunnen door de hele binnenstad deelnemen aan speciale activiteiten, rondstruinen langs 300 marktkramen en genieten van kunst, muziek en vermaak. Er is nog plek voor straatmuzikanten; u kunt zich nog tot 15 april aanmelden!

Curiosamarkt, plattelandsleven en vermaak op de Bongerd. Is een curiosamarkt en een draaimolen. Ook is er een grote kinderboerderij met knuffelkoeien, een schaapskudde met lammetjes en konijnen en een boerderijmuseum met antieke tractoren.

Bekende standwerkers op de Saroleastraat. Maken standwerkers een echt show van de verkoop, met humor en demonstraties. Hier vindt u ook bekende standwerkers tussen zoals voormalig Nederlands kampioen standwerken, Paul Bol, de ‘koningin van St. Joep’ Lydia van der Ruit, en de bekende Marc Demeyer uit Vlaanderen.

Culinaire specialiteiten, traditie en boekenmarkt op het Pancratiusplein. Zijn (Limburgse) specialiteiten te vinden zoals honing en asperges. In een traditionele rookoven wordt vis gerookt. Er zijn ook verschillende oude ambachten. Verder is er als vanouds een boekenmarkt met onder andere lp’s en stripboeken. Schunck Muziekschool zorgt voor live muziek op het terras van Schunck aan het Pancratiusplein.

Kunstmarkt, workshops en gezondheid in de Geleenstraat. Is een grote kunstmarkt. Naast ruim 50 kramen met kunst zijn hier workshops en demonstraties van kunstenaars. Op het plein voor het stadhuis staat een terrasje waar vegan maaltijden/hapjes geserveerd worden. Verder is hier een kleine gezondheidsmarkt.

Oproep aan muzikanten, meld je aan! Heerlen biedt dit jaar voor de zesde keer ruimte aan muzikanten, die live optreden op podia door de stad. Er is nog plek! Doe je mee? Je kunt je tot 15 april aanmelden via marktbeheer@heerlen.nl

Foto®ParkstadActueel/Lucho Carreno

 « (Vorig nieuwsbericht)