Hoofdmenu

RODA JC EN JONG AJAX IN EVENWICHT

Roda JC Kerkrade heeft in een sfeervol Parkstad Limburg Stadion met 2-2 gelijk gespeeld. Voor de thuisploeg scoorden Patrick Pflücke en Dylan Vente.

In een goed gevuld en sfeervol Parkstad Limburg Stadion begonnen Roda JC en Jong Ajax iets na 20.00 uur aan speelronde 34. De thuisclub schoot uit de kleedkamers en was dreigend via Patrick Pflücke. Jong Ajax liet zich zien via Naci Ünüvar. De aanvoerder van de Amsterdammers probeerde het met een lob, maar mikte naast. In de tiende minuut kon Dylan Vente een hoekschop van Xian Emmers op doel koppen. Doelman Calvin Raatsie had zijn poging echter klemvast.

Na een kwartier spelen kwam Roda JC op achterstand. Na een individuele actie, schoot Naci Ünüvar, via een speler van Roda JC, de bal langs Rody de Boer. Ruim tien minuten na de 0-1 van Ünüvar was Roda JC drie keer gevaarlijk uit dezelfde hoekschop. Eerst kopte Vente de bal op de rug van een tegenstander, Probeerde Stefano Marzo en Dylan Vente het nog met een hard schot en uiteindelijk werd de bal hoog over geschoten door Guus Joppen. Niet veel later probeerde Xian Emmers het in één keer op doel vanuit een vrije trap. De Belg zag zijn poging op de lat uit elkaar spatten.

Na ruim een halfuur liet Bryan Limbombe zich zien. De vleugelaanvaller speelde zijn directe tegenstander door de benen, maar zijn schot werd geblokt en tot hoekschop verwerkt. Enkele minuten voor rust kwam Roda JC op gelijke hoogte. Na een mooie pass van Emmers op Vente hield de spits het overzicht en bediende hij Pflücke. De middenvelder schoot de bal keihard raak in de korte hoek.

Meteen na rust was Roda JC heel dicht bij een voorsprong. Een voorzet van Emmers was perfect op maat voor Limbombe, maar de aanvaller schoot de bal over het lege doel. Niet veel later is het dan toch raak voor de ploeg van Jurgen Streppel. Na een goede pass van Amir Absalem over de verdediging van Jong Ajax mocht Vente alleen op doelman Raatsie af. Vente bleef rustig en lobte de bal beheerst over de keeper: 2-1.

Nog voor er een uur gespeeld was trokken de Amsterdammers de stand weer gelijk. Kristian Hlynsson schoot van afstand de 2-2 tegen de touwen. Na 65 minuten spelen was de thuisclub gevaarlijk via Emmers. De belg ging een één-twee aan met Limbombe en kon zo het strafschopgebied in dribbelen. Zijn schot werd helaas gepakt door doelman Raatsie. Twee minuten later leek de middenvelder opnieuw op weg naar een doelpunt, maar ook nu stoot Emmers op Raatsie.

De wedstrijd ging op en neer en opnieuw drong Roda JC aan. Via Vente kwam de bal bij invaller Davy van den Berg. De middenvelder besloot het zelf te proberen waar een pass naar Pflücke wellicht beter was geweest. Zijn schot werd helaas geblokt. In de counter was Ar’jany Martha gevaarlijk. De Boer ving zijn schot. De thuisclub bleef kansen creeëren, maar haalde opnieuw de trekker niet over. Ditmaal Kwam Limbombe oog in oog met de doelman, maar ook hij kreeg de bal niet in het doel. De bezoekers waren gevaarlijk via Ünüvar. Het schot van de middenvelder werd knap gekeerd door De Boer.

Na sterk doorzetten van Emmers kreeg Roda JC de volgende mogelijkheid op haar derde treffer. Absalem werd door Amissi voor Raatsie gezet, maar kwam net een teenlengte te kort om de bal langs de keeper te tikken. Kort hierna probeerde invaller Niek Vossebelt het van afstand. Zijn schot ging rakelings naast het doel. In de slotfase deed de ploeg van Jurgen Streppel er alles aan om de drie punten over de streep te trekken, maar een derde doelpunt zat er helaas niet meer in.

Communicatie Roda JC en Foto’s®ParkstadActueel/Lucho Carreno