Koninklijke onderscheiding voor Nico Theunissen

 

 

Op zaterdag 9 april 2022 ontvangt de heer Nico Theunissen een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Wilma van der Rijt. De heer Theunissen wordt bij deze gelegenheid benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij krijgt de onderscheiding vanwege zijn verdiensten voor Fanfare St. Barbara in Brunssum.

Nico Theunissen (73) is sinds 1958 spelend lid van Fanfare St. Barbara. In 1986 was hij één van de oprichters van de ‘Club van 100’. Deze club zorgt voor het werven van fondsen waarmee het instrumentarium van de fanfare doorlopend onderhouden en vernieuwd wordt. In de afgelopen 35 jaar is er dankzij de ‘Club van 100’ ongeveer 158 duizend euro aan sponsorgelden voor dit doeleinde binnengehaald.

Binnen de ‘Club van 100’ heeft Nico Theunissen sinds de oprichting een spilfunctie vervuld. Hij wordt omschreven als de “drijvende kracht achter het monitoren van de staat van de instrumenten” en degene die de logistiek rondom het onderhoud van de instrumenten regelt. Voor de fanfare is hij “een stille werker die bergen werk verzet”.

De uitreiking van de Koninklijke onderscheiding aan Nico Theunissen vindt plaats tijdens het jaarlijkse concert voor de ‘Club van 100’, op zaterdag 9 april 2022, in de Brikke Oave, Lindeplein 7. Aanvang van het concert is 20 uur.

Burgemeester Wilma van der Rijt zal de onderscheiding aan de heer Theunissen uitreiken aan het slot van het concert, circa 22 uur.

Foto®ParkstadActueel/Lucho Carreno

Geef een reactie