KVC Oranje pakt de tweede periode in de derde klasse A

Foto’s®ParkstadActueel/Lucho Carreno

De euforie was groot toen scheidsrechter Wouter Velings om 16.15 uur de wedstrijd affloot. Er werd een 7-0 overwinning geboekt tegen FC Landgraaf en WDZ verloor met 1-4 van Heksenberg/Nec’92. Hierdoor werd door de mannen van de oranje/witte brigade de tweede periode in de derde klasse A binnengehaald.

Klokslag 14.30 uur begon de bal te rollen en al snel zou er een doelpunt volgen. In de tweede minuut gaf Martijn Sangen van achteruit een mooie pass op rechtsback Bob Roberts. Roberts had een geweldig rechterbeen gisteren en gaf een mooie voorzet, die bij de tweede paal werd ingetikt door clubtopscorer Chris Frauenrath: 1-0.

Dit bleek de opmaat naar nog meer kansen en doelpunten voor de mannen in het oranje/wit.  Er werd mooi positiespel gespeeld en er werden mooie acties gemaakt. Dit leidde in de 21ste minuut tot een grote kans voor Chris Frauenrath. Een goed genomen hoekschop van Joey Niesters werd door Bob Roberts bij de tweede paal terug gekopt en door Chris Frauenrath net over gekopt.
Eén minuut later was het wel raak. Wederom Bob Roberts gaf een puike voorzet die door Ben Vloeberghs mooi werd ingekopt: 2-0. Een mooie waardering voor zijn goede spel van de afgelopen weken.

In de 34ste minuut was het wederom raak. Deze keer was het Niels “juweeltje” Lanckohr die met een prachtige lob de keeper verschalkte. Dit lukte hem vier minuten hiervoor net niet, maar deze was om door een ringetje te halen: 3-0.

Sluitpost Lars van der Weide moest in de eerste helft één keer goed in actie komen. Dit was bij een vrije trap van Raul Erkens, die door de goalie van KVC Oranje uit de kruising werd gepikt.

Na de rust zou het spelbeeld niet anders zijn. Met de goed ingevallen Scott Vienerius en later Jordi Schmitz en Sybe Nijdam werd weer zorgvuldig en met vlagen mooi voetbal gespeeld.
In de 48ste minuut was het Chris Fraurenrath die met een mooie individuele actie een grote kans wist te creëren. Deze actie werd helaas niet beloond met een doelpunt.
Een minuut later, in de 49ste minuut, wist Niels Lanckohr zijn tweede van de middag te maken, na een misverstand in de verdediging van FC Landgraaf: 4-0.

FC Landgraaf wist in de tweede helft, om precies te zijn in de 59ste minuut, een grote kans te noteren een kopbal van Bob Roberts. Hiermee beloonde hij voor de mannen van Oranje, spatte de bal op de lat uiteen.
Hierna nam KVC Oranje weer het initiatief en werd al snel meer gescoord. In de 62ste minuut volgde de 5-0 door Bob Roberts. Hiermee beloonde hij zijn eigen sterke optreden. Daarna scoorde Chris Frauenrath in de 65ste minuut, na een prachtige individuele actie van Scott Vienerius, ook zijn tweede van de middag. Overigens deed Frauenrath dit door zeer koelbloedig te blijven in de “zestien” en de bal mooi in de linkerbovenhoek te krullen: 6-0.

Het slotakkoord was ook voor Chris Frauenrath. Na een combinatie tussen Scott Vienerius en Joey Niesters werd Frauenrath gevonden en hij bepaalde de eindstand op 7-0.

Na de wedstrijd was iedereen het er mee eens dat KVC Oranje terecht heeft gewonnen. Het was ook niet individuele klasse die gisteren het verschil heeft gemaakt. Het was het collectief dat deze wedstrijd heeft gewonnen door met overtuiging, wilskracht en verzorgd voetbal te spelen. Na de wedstrijd was het dan ook niet meer dan terecht dat hoofdtrainer Paul van Putten géén “Man of the Match uitriep”, maar het gehele team beloonde voor deze puike prestatie.  Het spreekt voor zich dat het na de wedstrijd nog enige uren gezellig was in de kantine.

Volgende week gaat KVC Oranje op bezoek bij BMR en hoopt men het goede spel van gisteren voort te zetten.