Foto’s®ParkstadActueel/Lucho Carreno

In een volgepropt schema gaat de plorg van Jeremy van Wissen (FC Gulpen) op bezoek bij de ploeg van Mike Bisschops (RKHBS), voor beide teams een heel belangrijke wedstrijd. Waar niet alleen een goed resultaat op de ranglijst telt, maar ook de 2e periode!

De wedstrijd begon en meteen was het veldspel te zien, Gulpen dat wilde voetballen en dat in meerdere momenten ook goed deed, RKHBS dat hoog druk zet en het zo de geel-zwarte moeilijk proberen te maken.

Na een aantal minuten in de eerste helft lijkt FC Gulpen meteen op voorsprong te komen, een mooi verzorgde aanval eindigt bij Julian Stassen, maar na een goede redding van de doelverdediger van RKHBS (Diederen) blijft het 0-0. Beide ploegen lieten zien wat er op het spel staat. Harde duels waren te zien, niet altijd fair, maar dat maakte de wedstrijd wel extra spannend! Verder in de eerste helft laat RKHBS van zich horen. Een aanval die eindigt bij Rens Hahnraths, die in de 16 zijn tegenstander opzij zet en schiet in de lange hoek, weet doelman Ryan Dubois de Gulpenaren op gelijke stand te houden. Dan toch komt FC Gulpen op voorsprong, en hoe. Een goed uitgespeelde aanval eindigt via Joep Bours bij Martijn Bemelmans die uit een haast onmogelijke hoek toch het net weet te vinden, 0-1! FC Gulpen ruikt bloed en pakt door.

Dit uit zich helaas niet tot doelpunten, goede aanvallen eindigen via de voeten van Julian Stassen en Inze Straat tegen goed keepende keeper van RKHBS. Toch laat RKHBS nog een aantal keer van zich horen. In een ouderwetse scrimmage wist FC Gulpen schoon doel te houden. Mel Angerer wordt aangespeeld op een meter of 8 voor het doel, hij speelt zich goed vrij waardoor een geplaatst schot in de korte hoek doelpuntrijk leek te worden, tot de voet van doelman Ryan Dubois wederom goed redding bracht. Vervolgens werd de bal door opnieuw Mel Angerer goed ingekopt, maar via de (uit Heerlen komende) Gulpense doelman Dubois eindigde deze poging tegen de lat waarna Youri In de Braekt de bal kon verwerken.

De mannen gaan aan de thee en er staat nog veel op het spel. De tweede helft krijgt een iet wat ander spelverloop. RKHBS bijt van zich af en weet wat het moet doen; kansen creëren, toch blijven goede kansen uit voor de thuisclub. Waardoor Gulpen stand houdt en ook zelf kansen blijft creëren. Zo ook de aanval die eindigt bij Tonny Alfonso. Die tweemaal de keeper dwingt tot redding, het eerste schot pakt hij (Diederen) goed, maar hij kan geen rebound verkomen en Tonny lobt hem fantastisch over de doelman heen, 0-2! Dit geeft Gulpen vertrouwen en dat stralen ze ook uit! FC Gulpen neemt zonder in de problemen te komen vervolgens de 3 punten mee naar het heuvelland. Dik verdiend!

Door deze overwinning pakt FC Gulpen de 2e periodetitel en dat met een wedstrijd minder gespeeld dan de concurrerende ploegen! Ook is FC Gulpen winnaar van het weekend want Kerkrade-west verliest bij Geuldal (2-1) en Voerendaal speelt gelijk bij lantaarndrager Kakertse-boys (2-2)! FC Gulpen staat nu voor het eerst officieel (alleen) bovenaan!

De mannen van Gulpen genieten volop en sluiten de dag geweldig af bij de altijd meegereisde hoofdsponsor: ’t Tepke