Hoofdmenu

WDZ 1 BREEKT SERIE AF EN GRIJPT NAAST PERIODETITEL

De zevende zege op rij kwam er niet. En daarmee kon KVC Oranje met de periodetitel gaan strijken. We wisten al dat de mannen uit Heerlerheide voor WDZ een moeilijk te nemen horde zou zijn. In de uitwedstrijd gingen de mannen van trainer Martin Kremers met 2-0 ten onder. De vrees werd in de thuiswedstrijd, die nu op Heerlerheide werd gespeeld bewaarheid.

De wedstrijd begon gelijk op. De eerste grote kans kwam voor de gasten. Tommie Gillissen schoot alleen voor de keeper voor langs.  De allereerste waarschuwing van de thuisploeg kwam in dezelfde minuut. Een venijnig schot in de uiterste hoek werd vakkundig verwerkt door Bas de Vreede.

In de 20e minuut leidde een onschuldig duel tot een vrije trap aan de rand van de zestien meter. Robin Faassen kogelde de bal onhoudbaar in de bovenhoek. Vijf minuten later kwam de 2-0 op het scorebord. Uit een corner caramboleerde de bal via de rug van Jop Bleijlevens in het eigen doel. Weer tien minuten later voorkwam Bas de Vreede met een fabelachtige redding erger.

Na de rust eenzelfde spelbeeld. De WDZ spelers deden hun uiterste best, maar werden geregeld in de handelingssnelheid aan de bal afgetroefd. In de 55e minuut kwam vanaf de rechter flank een strakke voorzet. Sven Spork benutte de geboden kans onberispelijk. Een kwartier voor het einde leidde het niet voldoende wegwerken in de defensie van de gasten tot de 4-0 door Emircan Capri.

Kort voor tijd liet Jeroen Hünen de eretreffer aantekenen. De nederlaag was echter niet meer af te wenden. Een mooie serie kwam abrupt te einde en op doelsaldo ging de periodetitel aan de neus van WDZ voorbij. Sneu, maar dit doet niks af aan de fantastische prestatie van het team na de winterstop.

Tekst: Huub Schepers en Foto’s: René Flekken. voor meer foto’s klik op deze link.