De door corona epidemie twee jaar uitgestelde jubileumweekend korps Edelweiss gaat nu op grootse wijze door in Heerlerheide

 

Zoals bekend hield de afgelopen twee jaar het coronavirus de wereld in haar greep. Een periode waarin het woord positief een negatieve lading kreeg. Dit was uiteraard, in het onderhavige geval, ook van toepassing voor (muziek)-verenigingen. Voor iedereen, dus ook voor hen, waren het twee zware jaren. Hiertoe ook uiteraard Jachthoorn en Trompetterkorps Edelweiss Heerlen, welk korps haar roots heeft in Heksenberg (Stadsdeel Heerlerheide). Ook voor hen dus bijna geen repetities en al helemaal geen optredens. Tot twee keer toe kon het oorspronkelijke jubileumfeest 2020 van Edelweiss niet doorgaan. Ronald van Kessel van Stichting Edelweiss 2020 liet, zeer optimistisch en uiteraard verheugd, dientengevolge weten dat, nu de evenementen weer mogen, ook Edelweiss de draad weer heeft opgepakt.

Ronald van Kessel: “dus…met steun van gemeente Heerlen, Provincie Limburg en vele (lokale) ondernemers komt er toch een jubileumfeest op 6 en 8 mei Edelweiss trakteert de voormalige Oostelijke Mijnstreek o.a. op een grootse taptoe op het Corneliusplein. Door de korte voorbereidingstijd is het programma iets aangepast. De concertavond die in 2020 gepland stond, is noodgedwongen uit het programma gehaald. Maar met een taptoe en een feestavond valt er genoeg te genieten voor muziekliefhebbers”.

Ronald laat verder weten wat iedereen kan verwachten? “Vrijdagavond 6 mei gaat het dak eraf van Cultureel Centrum Corneliushuis Heerlerheide). Dit dan middels een spetterende feestavond met de bekende coverband Anderkovver. Zondagmiddag 8 mei is het aangrenzende Corneliusplein het muzikale centrum voor een prachtige taptoe met enkele vooraanstaande show- en marchingbands die zich voorbereiden op het WMC en hun nieuwe show laten zien. Zij bieden een grote variatie aan muziekstijlen, mars exercitie en choreografie”.

Als taptoe voorproefje stelt de redactie van ParkstadActueel in het kort alvast een drietal deelnemende korpsen voor. Te beginnen met Showkorps Takostu uit Stiens, gemeente Leeuwarden. Takostu is de huidige WMC kampioen Marsparade en behaalde in 2017 in de hoogste divisie de hoogste score op de Marsparade ooit. Het tweede korps is: drumfanfare en marchingband Exempel uit het Brabantse Empel, een stadsdeel van ‘s Hertogenbosch. De marchingband is het vlaggenschip van Exempel, ook wel de Brabantse Leeuwen genoemd. Het derde korps dat acte de présence geeft op de Edelweiss taptoe is drum- en showfanfare Advendo uit het Friese Sneek. Het korps is meervoudig WMC kampioen op het onderdeel Marsparade en draait al tientallen jaren mee in de mondiale top van showbands. Wordt vervolgt.

Edelweiss voelt zich enorm gesteund door het vertrouwen van sponsoren, begunstigers en iedereen die in 2020 al tickets heeft gekocht. Edelweiss laat weten dat de destijds gekochte tickets nog steeds geldig zijn. Ronald van Kessel: “mensen die toegangskaarten gekocht hebben voor de concertavond krijgen het aankoopbedrag terug. Uiteraard kunnen zij kaarten voor het nieuwe programma kopen. Zij ontvangen hierover een mailbericht. De komende tijd houdt Edelweiss via www.edelweissheerlen.nl, facebookpagina en lokale media eenieder op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Inmiddels is de kaartverkoop maandag 28 maart jl. van start gegaan. Evt. vragen kunnen gericht worden aan edelweissheerlen2020@gmail.com. Edelweiss hopen, vele muziekliefhebbers van jong tot oud uit de regio en ver daarbuiten, in goede gezondheid tijdens het feestweekend te verwelkomen”.

Foto’s Callie Steijaert en korps Edelweiss Heksenberg-Heerlen

 

Geef een reactie