Graffiti muren Heerenweg Heksenberg verwijderd      

Stichting Wijkraad Heksenberg/Pronsebroek tevreden over beter gezicht. De door (onbekende) spuiters zijn onlangs, de door hen op de muren van de Heerenweg aangebrachte nutteloze graffiti op de muren en gelegen langs de Heerenweg/Maria Christina wijk in Heksenberg/Heerlen, verwijderd. Dit dank zij de interventie van Stichting Wijkraad Heksenberg/Pronsebroek i.s.m. gemeente Heerlen (Buurtgericht Werken). De graffitiverwijdering werd uitgevoerd door Schoonmaakbedrijf JCN Service (zie foto’s gemaakt door Edie Bleimuth). Duidelijk hebben de muren weer een veel beter gezicht.

 

De grote vraag is nu weer: hoe lang blijven de muren weer verschoond van graffiti. Een aantal jaren geleden heeft Stichting Wijkraad Heksenberg/Pronsebroek  met Vereniging van Huiseigenaren M.C.W. en gemeente Heerlen zich ook ingezet om destijds zorg te dragen dat de graffiti verwijderd werd. Uiteraard werden er, na deze nieuwe verwijdering, suggesties van bewoners aangedragen.

Suggestie 1: aangegeven werd o.m. dat tegenwoordig er een coating is die ervoor zorgt dat je de gespoten graffiti rotzooi er makkelijk met een beetje water af gespoten kan worden. Het hangen van een paar dummy’s kan ook wel eens helpen.

Suggestie 2: voor hoelang zal het schoon blijven? Misschien ook een kunstwerk er op laten maken zoals in het centrum. Maar dan een beetje in de stijl van de wijk. Meestal gaan ze niet over elkaars werk kladden. Je vangt dan twee vliegen in een klap.

Kortom, het blijft te waarderen dat de nu (weer)-schoongemaakte muren het predicaat, veel beter gezicht, voor altijd behouden zal blijven. Hoop hiertoe doet leven.

Foto’s Callie Steijaert

 

Geef een reactie