FC Gulpen versterkt koppositie

 

De aanloop naar de wedstrijd van FC Gulpen – Rood Groen LVC’01 verloopt niet vlekkeloos voor de ploeg uit Gulpen. Na een aantal (lichte) blessuregevallen is ook de trainer Jeremy van Wissen getroffen door Covid-19.

Onder leiding van Hans Grotens beginnen de Geel-zwarten aan de wedstrijd. Na vorig weekend de 2e periodetitel binnen te slepen, is het wederom vandaag cruciaal dat er gewonnen word. Het gat met de concurrentie kan 4 punten worden.

FC Gulpen begint gretig met verzorgd balbezit, dit uit zich ook tot enkele (voorzichtige) kansen. FC Gulpen voetbalt zich in meerdere situaties goed er onder uit, tot de doelman van Gulpen in de fout gaat. In de opbouw gaat het mis, 0-1 voor de gasten. De thuisploeg lijkt even aangeslagen te zijn van de achterstand. Snel nemen Dominique Vanweersch, Tonny Alfonso en Niek Lacroix de leiding in het veld en blijft FC Gulpen voetballen. Dit leidt ook tot kansen. Nog voor rust komt de gelijkmaker op het scorebord. Een slechtgewerkte bal valt voor de voeten van de ingevallen Sander Mertens, die de bal gecontroleerd in een hoek schuift, 1-1! (Sander ingevallen voor Timo Zenden).

De mannen gaan aan de thee, de koploper weet wat het moet doen om zichzelf te belonen.

In de tweede helft zien we een eenzijdige helft. Gulpen blijft de druk opvoeren en dwingt Rood Groen op eigen helft. Toch blijven doelpunten nog uit, tot Inze Straat goed doorzet op de doelman van Rood Groen. Met een echte ‘spitsengoal’ maakt hij 2-1! Ondanks het spel overwicht van Gulpen, is de wedstrijd nog niet over de streep. Julian Stassen haalt de spanning uit de wedstrijd. Vanuit een goede actie, waarbij hij voorbij zijn tegenstander voorbij gaat, word hij naar de grond gewerkt en verdiend hiermee een penalty. Julian gaat zelf achter de bal staan. Aangezien de afwezigheid van aanvoerder Robin Horbach die normaliter achter de bal staat. Julian laat de keeper kansloos en stuurt hem de verkeerde hoek in, 3-1! Later in de wedstrijd komt de eindstand op het scorebord. Een goede aanval eindigt via Inze wederom bij Sander Mertens, die de keeper kansloos laat en de bal inschiet, 4-1!

Dankzij deze overwinning staat FC Gulpen 4 punten boven de nummer 2 Kerkrade West. Op Paasmaandag komt UOW op bezoek bij FC Gulpen.

Foto’s®ParkstadActueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie