Trichter voor voorzitter hotelschool Ad Smits

Burgemeester Annemarie Penn-te Strake heeft vandaag de stedelijke onderscheiding De Trichter uitgereikt aan Ad Smits. De heer Smits kreeg de uitreiking tijdens zijn afscheid als voorzitter van Hotel Management School Maastricht. Hij was ruim 24 jaar verbonden aan de hotelschool en zette de school nationaal en internationaal op de kaart. Met het opzetten van Teaching Hotel Bethlehem droeg Smits bovendien bij aan het gastvrije karakter van Maastricht. In dit hoogwaardige hotel doen studenten meteen praktijkervaring op.

Burgemeester Penn-te Strake loofde Smits in haar toespraak: “Ad Smits heeft een betekenisvolle bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de Hotel Management School en daarmee aan de nationale en internationale reputatie van Maastricht als stad waar kwalitatief hoogstaand hoger onderwijs kan worden gevolgd.”

De Trichter is een penning die wordt toegekend aan personen of groepen die zich op uitnemende wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de stad Maastricht. De naam van deze onderscheiding is afgeleid van ‘Tricht’, doorwaadbare plaats in de rivier. Op de penning wordt dit symbolisch tot uitdrukking gebracht. De kunstenaar, Désirée Tonnaer, heeft bovendien de stadsengel op de penning afgebeeld.

Foto Gemeente Maastricht

Geef een reactie