Gemeente Gulpen-Wittem benoemt twee nieuwe Cittaslow ambassadeurs

 

 Sinds gisteren is Gulpen-Wittem twee Cittaslowambassadeurs rijker! In navolging op de 8 ambassadeurs die voorgaande jaren zijn benoemd, behoren nu ook tot het netwerk: Astrid Deckers van de Groene Knoop in Mechelen en Stichting Redemptio van Pelgrimsoord Klooster Wittem in Wittem.

Burgemeester Nicole Ramaekers overhandigde hen in het bijzijn van de Cittaslowcoördinator met gepaste trots persoonlijk het Cittaslow certificaat én een speciaal ontworpen Cittaslow plaquette. Deze plaquette wordt ook gebruikt in de gemeenten Eijsden-Margraten en Vaals om de zichtbaarheid van ambassadeurs én het Cittaslownetwerk te vergroten.

Groene Knoop
De Groene Knoop gelooft heilig in de noodzakelijkheid én kracht van eco-vriendelijke producten waardoor hun kledingcollectie uitsluitend bestaat uit eerlijke kleding. Want hoewel de mensheid steeds bewustere keuzes maakt ten aanzien van de herkomst van voedsel, vlees en groenten, is er nog veel te weinig bekend over de herkomst van, en het verhaal achter, de kleding die we dragen. Hier probeert de Groene Knoop verandering in te brengen.

Pelgrimsoord Klooster Wittem
Klooster Wittem is een actieve leef- en werkgemeenschap in het Zuid-Limburgse Heuvelland. Het heeft zich ontwikkeld tot een veelzijdige plek voor pastoraat en christelijke inspiratie en het biedt mensen in een breed spectrum van religieuze en culturele activiteiten gelegenheid om in contact te komen met de christelijke traditie. Het pelgrimsoord streeft ernaar een zo breed mogelijk publiek op het gebied van zingeving aan te spreken. Wel met inachtneming van de eigen christelijke traditie. Daarbij horen ook uitingen van solidariteit met mensen aan de rand van de samenleving, mensen die uitgesloten worden en zorg voor het milieu. Met andere woorden: ze zien enorm om naar elkaar en iedereen is welkom.

Cittaslow
Cittaslow staat voor een goede leef kwaliteit. Het is een internationaal keurmerk voor gemeenten die op het gebied van leefomgeving, landschap, streekproducten, gastvrijheid, milieu, infrastructuur, cultuurhistorie en behoud van identiteit goed scoren. Deze waarden zijn kenmerkend en belangrijk voor Gulpen-Wittem. Samen met ambassadeurs draagt de gemeente Gulpen-Wittem het Cittaslow-gedachtengoed uit.

Ambassadeurs
Ook andere ondernemers, stichtingen of verenigingen kunnen het prestigieuze Cittaslow ambassadeurschap verwerven, en daarmee laten zien dat ook zíj een waardevolle bijdrage leveren aan de goede kwaliteit van leven in Gulpen-Wittem. Kijk voor meer over dit thema en het ambassadeurschap op www.gulpen-wittem.nl > zoek op ‘Cittaslow’.

fotografie: Eleven Media

Geef een reactie