Hoofdmenu

Bibliotheek Kerkrade e.o. heeft kwaliteit op orde!

 

Op de foto  Ilse Verburgh – directeur-bestuurder Bibliotheek Kerkrade neemt van wethouder Schlangen (o.a Cultuur) de felicitaties in ontvangst!

Bibliotheek Kerkrade e.o. heeft opnieuw een officieel kwaliteitscertificaat ontvangen van de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT). Hiermee voldoet de organisatie aan belangrijke kwaliteitsnormen die gelden voor bibliotheek- en cultuurorganisaties.

Bibliotheek Kerkrade e.o. scoorde op veel onderwerpen positief. Een belangrijk onderdeel van de toetsing is het maatschappelijke effect en de toekomstbestendigheid. Met het certificaat heeft Bibliotheek Kerkrade e.o. de bevestiging gekregen dat de organisatie, functies en diensten op een juiste manier uitgevoerd worden en dat aan alle kwaliteitsnormen wordt voldaan. Het certificaat is vier jaar geldig.

Volgens de auditor van CBCT is er ‘vertrouwen dat de intenties in de aankomende periode waargemaakt kunnen worden’. Ook heeft men er vertrouwen in dat Bibliotheek Kerkrade e.o. ook voor de toekomst met haar nieuwe maatschappelijke functie toegevoegde waarde heeft voor de vier gemeenten. ‘De ingrediënten voor een toekomstbestendige bibliotheek zijn aanwezig’.

De organisatie is erg blij met de uitslag. Ilse Verburgh, directeur: “We zijn er trots op dat onze transitie naar een programmerende maatschappelijke bibliotheek goed zichtbaar is geworden, waardoor onze bezoekers de bibliotheekvestigingen nog meer als huiskamer van de stad of het dorp zijn gaan ervaren.” 

De Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT) toetst als onafhankelijke organisatie de kwaliteit van bibliotheek- en cultuurorganisaties en van programma’s en diensten voor geletterdheid.

Foto Bibliotheek Kerkrade