Hoofdmenu

Aken krijgt internationaal fiets- en wielerfestival

Van 13 tot en met 15 mei 2022 viert het 3RIDES Festival zijn première op het CHIO-terrein in Aken. Met een unieke mix van fietsexpo, talrijke workshops rondom fietsen en e-bikes, podiumacts en culinaire hoogtepunten wordt de fietscultuur gevierd tot in de buurlanden België en Nederland. Plezierfietsers en ambitieuze recreatieve sporters kunnen er ook aan hun trekken komen op de in totaal zeven gevarieerde routes in de omgeving.

Op 13 mei is het zover: niet alleen Aken, maar het hele drielandengebied van Duitsland, Nederland en België viert drie dagen lang fietsplezier. Het woord genieten moet letterlijk worden genomen, want het 3RIDES Festival is zeker niet alleen bedoeld om de nieuwste modellen van de huidige ongeveer 50 merken te bekijken en er proefritten mee te maken. De organisatoren hebben ook een aantrekkelijk totaalpakket samengesteld dat fietsers van alle leeftijden en fietsniveaus uitnodigt voor een gezellig festivalweekend met talrijke nevenevenementen. “3RIDES is veel meer dan een testfestival. Met de Expo, sport- en liefdadigheidsevenementen, het entertainment en het culinair aanbod, willen we fietsen kunnen vieren met het hele gezin,” aldus Björn Müller, Managing Director van de organiserende 3RIDES GmbH.

Van een familie-evenement tot een gravel- of wegfietsuitdaging in de grensdriehoek

Het hart van het festival is het uitgestrekte CHIO-terrein in Aken. Hier kunnen bezoekers bijvoorbeeld de nieuwste modellen e-bikes, gravelbikes of bakfietsen uitproberen op de diverse testbanen in de Expo en Test Area. De Kidz’n’Youth Cup biedt volop actie voor de jongste festivalbezoekers, terwijl het gevarieerde podiumprogramma, met onder meer workshops over e-bike rijtechnieken met ex-MTB-wereldkampioen Mike Kluge, de bezoekers uitnodigt om te leren en te blijven hangen.

Een ander element dat het 3RIDES Festival uniek maakt zijn de dagelijkse ritten en uitdagingen in de grensdriehoek, waarvan de routes door de organisatoren speciaal voor het festival zijn uitgezocht in samenwerking met de stad en stadsregio Aken en de toeristische regio’s Aken, Oost-België en Zuid-Limburg (NL). Zo is het “kettingrechts” op de Gran en Media Fondo door schilderachtige landschappen, terwijl je op de Gravel Ride het terrein in verschillende afstanden kunt verkennen, afhankelijk van je individuele conditie. Daarnaast worden drie verschillende cyclo-routes aangeboden, waar vrijwel iedereen, met of zonder elektrische aandrijving, sportief of recreatief kan trappen en de omgeving in de grensdriehoek kan verkennen. Degenen die willen deelnemen, ontvangen een startpakket met alles wat ze nodig hebben voor de tochten. Bovendien zijn er snackstations van Dextro Energy op de bewegwijzerde routes, en servicepunten van Rose Bikes zijn beschikbaar om te helpen bij technische problemen. Voor en na de ritten biedt de levensmiddelenmarkt op het festivalterrein versnaperingen aan, met speciale aandacht voor de vliegende keuken “Bora in the Air”. Dat klopt, in de lucht. Want met de glazen showkeuken stijgt u daadwerkelijk op en bewondert u de skyline van Aken vanuit vogelperspectief terwijl u geniet van eten en drinken.

Een sportief, ontspannen festivalweekend is dus gegarandeerd, want het evenement is ook gunstig gelegen om van en naar het festival te komen.

Tickets

De organisatoren raden alle wielerfans aan gebruik te maken van de online ticketvoorverkoop op https://3rides-festival.com om wachtrijen ter plaatse te vermijden.

Over het 3RIDES Festival. Het nieuwe 3RIDES Festival vindt plaats van 13 tot 15 mei 2022 op het CHIO-terrein in Aken en is een internationaal fietsfestival met talrijke nevenevenementen. Het vindt plaats in het drielandengebied van Duitsland, Nederland en België en is een evenement dat fietsers van alle leeftijden aanspreekt. Het BVA BikeMedia – met tijdschriften en digitale kanalen zoals “Radfahren”, “ElektroRad”, “RennRad”, “RadMarkt” en de Radclub en Prostyle en Services GmbH, een in Aken en München gevestigde specialist op het gebied van evenementen en fietstochten – tekenen voor de organisatie.

Foto®ParkstadActueel/Lucho Carreno