VEEL TOPLOPERS IN ACTIE TIJDENS MAASTRICHT RUNNING FESTIVAL

 

 

Tijdens het Maastricht Running Festival op Paasmaandag 18 april aanstaande doet een selectie toplopers mee op de vier verschillende afstanden. Onder andere Bas van Hooren op de 10k en Rozemarijn Bakker, wie vorig jaar derde werd bij de vrouwen, op de Maastricht Marathon.

 

Halve marathon. Op de Ballast Nedam Development Halve Marathon komt onder andere Jo Schoonbroodt in actie. De Grijze Keniaan, zoals Schoonbroodt al jaren genoemd wordt, liep afgelopen weekend nog een tijd van 2:55:23 op de Marathon in Rotterdam en bleef daarmee op 3 seconden afstand van zijn eigen Europees Record in zijn leeftijdscategorie.

5K en OrthoMosa 10K. Op de kortere afstanden staat ook een groep toplopers aan de start. Onder hen ook Wouter Simons, de man die afgelopen jaar de 10 kilometer won en dit jaar zijn titel komt verdedigen op dezelfde afstand. Hij zal echter Bas van Hooren moeten zien te kloppen. Bij de vrouwen op de 10 kilometer komt Dianne van Dijk in actie. Ook op de 5 kilometer komen de winnaars van afgelopen jaar, Mischa Hermans en Ellis Jacobs, hun titel verdedigen.

Groot deelnemersveld. Dat er een groot aantal toplopers deelneemt aan het Maastricht Running Festival, is geen verrassing. Met meer dan 1500 ingeschreven deelnemers staat de organisatie aan de vooravond van een drukke dag. Wedstrijddirecteur Rob Frambach vertelt: “We zijn blij dat we na ruim twee jaar vol beperkingen eindelijk weer mogen organiseren zoals we dat voorheen gewend waren. We merken ook aan atleten dat ze niet kunnen wachten om aanstaande maandag te starten.”

Toch merkt Frambach dat de gevolgen van twee jaar corona-crisis nog merkbaar zijn: “Je ziet dat atleten pas op het laatste moment inschrijven en er toch nog een restje onzekerheid heerst. Daarnaast is het zo dat een groot aantal atleten nog startbewijzen van uitgestelde evenementen heeft met een overvolle wedstrijdagenda tot gevolg. Gezien deze omstandigheden zijn we blij om ruim 1500 deelnemers aan de start van de vierde editie te mogen verwelkomen”

Bijna uitverkocht. Inmiddels zijn de OrthoMosa 10 kilometer en de Ballast Nedam Development Halve Marathon zo goed als uitverkocht. De organisatie geeft aan dat er voor de halve marathon geen daginschrijvingen beschikbaar zijn en de laatste startbewijzen voor deze afstand via de voorinschrijvingen verkocht worden. Voor de overige afstanden zijn vooralsnog wel daginschrijvingen beschikbaar. Atleten die zich nog niet hebben ingeschreven, kunnen dit tot zaterdag 16 april 12:00 uur ’s middags doen. Meer informatie over de wedstrijd is te vinden op www.maastrichtrunning.nl.

ArchiefFoto®ParkstadActueel/Lucho Carreno

Geef een reactie