Bente Schiffeleers opnieuw Nederlands kampioen

 

Na in september al Nederlands kampioen te zijn geworden in de discipline Lead (met touw op een hoge wand) is de 15-jarige Bente Schiffeleers uit Sittard afgelopen zaterdag ook Nederlands kampioen Boulderen geworden.

In Den Haag kwam op paaszaterdag de top van de Nederlands jeugd samen om in verschillende leeftijdscategorieรซn de strijd met elkaar aan te gaan tijdens het Nederlands Jeugdkampioenschap Boulderen. De tien beste klimmers uit de nationale jeugdbouldercompetitie mochten aan de wedstrijd meedoen. De klimmers kregen vier complexe klimroutes op een lage wand (tot 4,5 m) voorgeschoteld. Degene die bij de meeste routes boven komt en daarvoor het minst aantal pogingen nodig heeft, die wint. Halverwege zit nog een zonegreep, waar ook nog punten kunnen worden gehaald. Per boulder krijgen de klimmers vijf minuten de tijd. Hierbij spelen inzicht, balans, techniek en kracht een grote rol.

Bente Schiffeleers, tweede in de nationale competitie bij de meisjes A, had lang nodig om uit te vinden hoe ze de eerste boulder moest oplossen: in haar zesde poging haalde ze de top. Daarna had ze de smaak te pakken en topte de overige drie boulders in haar eerste poging. Daarmee was ze de enige die bij alle vier de boulders boven kwam. Tweede werd Belize Derksen uit Tilburg (3 tops in 4 pogingen) en derde Doenja Sinke uit Driebergen (3 tops in 8 pogingen).

Bij de meisjes junioren had Benteโ€™s zus Amber Schiffeleers (17 jaar) de competitie gewonnen maar op het NJK Boulder moest ze genoegen nemen met een tweede plek. De eerste plaats ging naar Lisa Klem uit Den Haag (met als enige 4 tops) en op de derde plaats eindigde Anya van Essen uit De Bilt.

Bij de jongens C deed de 11-jarige Tom Bonsen uit Geleen mee. Het was zijn eerste NJK Boulder en hij eindigde heel verdienstelijk als zesde.

Evan Salden uit Maastricht deed mee bij de jongens A. Via de nationale competitie had zich als vijfde geplaatst voor het NJK. In Den Haag moest hij genoegen nemen met de achtste plaats.

Foto Paul Lahaye

 

 

Geef een reactie