KVC Oranje blijft vriend en vijand verbazen. Opnieuw werd gewonnen, nu op bezoek bij BMR in Mheer, met 3-0. Niet zozeer die overwinning is een verrassing, wel het gevolg daarvan. Gekoppeld aan het verlies van Maastricht West tegen Walram (1-2) betekent de zege namelijk dat de oranje-witte brigade van succestrainer Paul van Putten na 18 speelrondes, met nog 8 duels te gaan, trotse koploper in 3A is. Wie dat in Bleijerheide voor aanvang van de competitie had voorspeld, was waarschijnlijk geadviseerd een bezoek aan de psychiater te brengen. Niemand heeft dit zien aankomen. Maakt het er overigens niet minder mooi op.

Als je bovenaan staat vliegen de ballen er binnenkant in, sta je onderin komen ze binnenkant paal eruit. Ook nu bleek deze voetbalwijsheid opgeld te doen. Mees Ruiters drong na een kwartiertje op rechts door tot vlak bij de achterlijn. Ruiters wilde met rechts voorzetten, raakte de bal volkomen verkeerd, maar zag deze over een kansloze thuisclubdoelman Remco Verheijden op prachtige wijze tegen de binnenkant van het net in de lange hoek belanden: 0-1. ,,Schrijf maar op: was een bewussie”, grapte de doelpuntenmaker na afloop. Hij wist wel beter. Aan de andere was Jorn Roijen dicht bij de gelijkmaker. Maar BMR staat in zone van de zorgen. De bal ging via de paal naast. De ploeg uit het Heuvelland was een aantal keren dreigend door de lucht, met name bij dode momenten, die alle voor rekening van Basil Magermans waren. De beste kans echter op een tweede doelpunt in de eerste helft kreeg Joey Niesters van KVC Oranje, vlak voor de rust. Een inzet van Ben Vloeberghs werd gepareerd door Remco Verheijden. De rebound leek een koud kunstje voor Niesters, maar op de een of andere manier kreeg hij geen voet achter de bal om de trekker over te halen.

Het bleek uitstel van executie voor BMR, Joey Niesters zou namelijk sportieve revanche op zichzelf nemen. Vlak na de thee brak Ben Vloeberghs over rechts door. Hij zag de mee opgerukte Niesters vrij voor BMR-goalie Verheiden en leverde een voorzet op maat af. Deze keer stond Niesters wel op scherp, Remco Verheijden was kansloos: 0-2.

BMR was nog niet van de schrik bekomen, of het stond 0-3. Ben Vloeberghs kopte de bal naar Jordi Schmitz, die laatste kopte terug naar Vloeberghs en de lang spitse kopte over Verheijden de 0-3 tegen de touwen. Een een-tweetje door de lucht dus. Zie je ook niet elke dag.

Op dat moment waren pas zes minuten van het tweede bedrijf verstreken. KVC Oranje kreeg in de minuten na de 0-3 nog een paar dotten van kansen, maar die gingen er niet meer in. BMR bleef vechten voor een beter resultaat, met name onder aanvoering van Basil Magermans en Kai Moonen, maar kreeg geen loon naar werken. Magermans was nog het dichtst bij de 1-3, maar hij zag zijn inzet gepareerd door doelman Lars van der Weide van KVC Oranje.

Toen na afloop bekend werd dat Maastricht-West thuis met 1-2 had verloren van Walram kon het genieten bij KVC Oranje beginnen. Want zo vaak is het in de geschiedenis niet voorgekomen dat KVC Oranje koploper in de derde klasse was. Nu dus weer eens wel en van zo’n moment mag en moet je genieten. En wie weet wat er nog allemaal mogelijk is. Niet alleen in het leven geldt dat het kan verkeren, ook op het voetbalgebeuren rondom KVC Oranje kan die uitspraak van Bredero (1585-1618) losgelaten worden. Bij oranje-wit hoopt men ondertussen stiekem dat de uitkomst aan het eind van de competitie in juni een andere is dan die in de vele gedichten van de vermaarde schrijver.

ArchiefFoto®ParkstadActueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie