Op woensdag 27 april 2022 vinden er talloze festiviteiten plaats in Brunssum rondom de viering van Koningsdag. Tot de festiviteiten behoren een kindervrijmarkt, een Oranjebraderie en activiteiten in de wijken Langeberg en Treebeek. ’s Avonds is er in de Brikke Oave een gratis Oranjeconcert.

De Oranjevereniging in Treebeek organiseert op Koningsdag ’s ochtends diverse activiteiten voor het hele gezin. Vanaf 09.30 uur kunnen kinderen met versierde fietsen zich verzamelen op het Orionplein. Om 10 uur trekken de kinderen in optocht naar het Engerplein waar om 10.15 uur de viering start, met een aubade met fanfare Harpe Davids en Chr. Harmonie de Bazuin.

Daarna, rond 10.45 uur, trekt de optocht naar de speeltuin in Treebeek. Hier wordt de winnaar van het fietsversieren bekendgemaakt.

Het Oranjefeest in de wijk Langeberg begint om 10 uur bij het speeltuintje aan de kruising Langeberglaan/Hazenkampstraat. Hier vindt de jurering plaats van de mooist versierde voertuigen (fiets, bolderwagen, rolstoel, etc.).

Om 10.45 uur start de Oranjeoptocht naar De Burcht aan de Wieënweg. De optocht loopt via de Langeberglaan, Torenstraat, Reinstraat, Akerstraat, Rembrandtstraat, Gerard Doustraat, Frans Halsstraat, Ferdinand Bolstraat, Rembrandtstraat, Van Goyenstraat, Venweg, en Akerstraat naar de Wieënweg.

Aankomst bij De Burcht is omstreeks 11.30 uur. Het Oranjefeest duurt hier tot 13 uur. Tijdens het feest vinden de prijsuitreikingen plaats. Er zijn ook prijzen te winnen voor de origineelst verklede Koning of Koningin, voor het mooiste voertuig, en voor de kleurwedstrijd.

Bij slecht weer vinden de activiteiten vanaf 10.30 uur plaats in De Burcht.

De Oranjebraderie in Brunssum is de oudste, grootste en drukste Oranjebraderie van Parkstad Limburg. Met meer dan 200 kraampjes, foodtrucks en kindervermaak in de Rumpenerstraat, het Lindeplein en Kerkstraat. De Oranjebraderie vindt plaats van 10 tot 17 uur.

Op de verlaagde parkeerplaats van het Lindeplein, aan de zijde van de Vijverlaan, vindt een kindervrijmarkt plaats, voor jongeren tot 16 jaar. De kindervrijmarkt is open van 9 tot 16 uur.

Kijk voor meer informatie over de oranjebraderie en de kindervrijmarkt (inclusief het reserveren van plekjes) op www.oranjebraderiebrunssum.nl.

’s Avonds is er vanaf 20 uur een Oranjeconcert in de Brikke Oave. 

Het concert wordt gegeven door de Christelijke Harmonie de Bazuin (voor de pauze) en het RMK 1921 (na de pauze). Bewoners die in het verleden een Koninklijke Onderscheiding hebben ontvangen, zijn in het bijzonder uitgenodigd dit concert bij te wonen.

Het concert begint om 20 uur, met het spelen van het Wilhelmus door de Christelijke Harmonie de Bazuin. Afsluiting is om 22 uur, met het Limburgs Volkslied door het RMK 1921.

Toegang tot het Oranjeconcert is gratis. Iedereen is van harte welkom!

 

Foto®ParkstadActueel/Lucho Carreno

Geef een reactie