Hoofdmenu

4 mei herdenkingen in Landgraaf

Op 4 mei herdenkt Nederland zijn oorlogsslachtoffers, slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog, van conflictsituaties en vredesoperaties nadien. In Landgraaf vinden op drie plekken herdenkingen plaats.

Schaesberg . Om 19.30 uur start de herdenking bij het bevrijdingsmonument naast Sint-Petrus en Pauluskerk aan de Hoofdstraat in Schaesberg.
De fanfare St. Barbara G.A. luistert de herdenking op. Verder werken mee: schutterij Sint Hubertus, scoutingvereniging Pius XII, stichting Veteranen Landgraaf, vertegenwoordigers van kerken, verenigingen, scholen en maatschappelijke organisaties. Het gemeentebestuur wordt vertegenwoordigd door een lid van het college van burgemeester en wethouders.

Nieuwenhagen. Om 19.15 uur verzamelen verschillende verenigingen en burgers zich bij het bevrijdingsmonument aan de Beuteweg in Nieuwenhagen. Harmonie Sint Caecilia zorgt voor een passende opluistering. Scoutingverenigingen Sint Tarcisius en Pioniers OM, stichting Veteranen Landgraaf, vertegenwoordigers van kerken en andere maatschappelijke organisaties leggen bloemen. Een lid van het college van burgemeester en wethouders legt een krans bij het monument.

Ubach Over Worms/Rimburg. De Vrienden van de Sint Jozefkapel organiseren de herdenking bij de Sint Jozefkapel in het Rimburgerbos. De herdenking begint met een stille tocht om 19.20 uur vanaf het pleintje bij d’r Eck in Rimburg. Hieraan nemen diverse verenigingen, vertegenwoordigers van kerken en maatschappelijke organisaties deel, waaronder schutterij Sint Joseph, muziekkorps Gemeente Godsbrass Abdissenbosch, gospelkoor Gioia en stichting Veteranen Landgraaf. Het gemeentebestuur wordt vertegenwoordigd door burgemeester Richard de Boer. Ook een vertegenwoordiging van de partnerstad Übach Palenberg legt een krans bij het monument.

ArchiefFoto®ParkstadActueel/Lucho Carreno

 (Volgend nieuwsbericht) »