Dames 1 van HC Nova verliezen thuis van HC Waalwijk dames 1

Foto’s®ParkstadActueel/Lucho Carreno

Zondag was het tijd voor een belangrijke wedstrijd tegen Waalwijk. Wij stonden tweede na het verlies tegen Oirschot van afgelopen week en wilden deze positie heel erg graag houden. We herinnerden ons de uitwedstrijd tegen Waalwijk nog goed en wisten dat Waalwijk hoge druk zou zetten en het een lastige pot zou worden. Na een goede voorbereiding gingen we het veld op voor de warming up. We waren allemaal gebrand om te winnen en om deze 3 belangrijke punten in Heerlen te houden.

We startten de wedstrijd goed en fel, hadden veel balbezit en creëerden meteen een aantal kansen. Al snel kregen we een strafcorner waaruit Kaja een harde bal van Yanou in de dak van het doel tipte. Dit was de start die we wilden en het plan was om deze hoge druk en felheid door te zetten. Helaas gebeurde dit niet; we gingen slordig om met het balbezit dat we hadden, speelden elkaar niet goed aan en creëerden in de rest van de eerste helft weinig kansen. We lieten Waalwijk beter in de wedstrijd komen waardoor ze meer kansen kregen. Al snel scoorden zij hieruit, waardoor de stand 1-1 werd. Dit was niet wat we afgesproken hadden en dus spraken we elkaar goed toe in de rust. Er zat veel frustratie in het team door deze slechte eerste helft en we wilden weer fel beginnen aan de tweede helft. Er werd was gewisseld binnen de opstelling en we gingen klaarstaan voor de tweede helft.

Zo gezegd, zo gedaan: we begonnen heel fel, zetten een goede press neer en hadden een paar hele mooie aanvallen. Helaas wisten we het doel niet te vinden ondanks dat we in deze fase duidelijk beter waren dan in de eerste helft. Waalwijk kreeg één kans tijdens het derde kwart: een bal schoot door de as van het veld en kwam bij een van de spitsen terecht die hier goed gebruik van maakte en de bal in ons doel legde. 2-1 achter ondanks de kansen die we gecreëerd hadden in het derde kwart. We hebben geprobeerd om deze achterstand te herstellen in het vierde kwart, kregen nog een paar kleine kansjes, maar het mocht niet baten. We verloren de wedstrijd met 2-1.

Na afloop van de wedstrijd zaten de emoties erg hoog bij een groot deel van het team, want deze wedstrijd had gewonnen moeten worden. Concurrent Oedenrode heeft (gelukkig) verloren van Drunen, wat betekent dat we nog steeds tweede staan. Volgende wedstrijd zullen we moeten gaan knallen uit tegen Oedenrode! Deze wedstrijd is pas op 15 mei, we kunnen alle support goed gebruiken!