Fortuna Sittard wint in eigen huis ook van Go Ahead Eagles.

Na de overtuigende zege op Sparta Rotterdam van vorige week heeft Fortuna Sittard zondagmiddag ook gewonnen van Go Ahead Eagles. Zian Flemming scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd: 1-0. Door de zege stijgt de formatie van hoofdtrainer Sjors Ultee naar plaats veertien op de ranglijst.

Het duel tussen Fortuna Sittard en Go Ahead Eagles was de afsluiting van speelronde 30 in de Eredivisie. De uitslagen van andere ploegen in het rechterrijtje waren bepaald niet gunstig voor Fortuna, het was duidelijk dat de equipe van trainer Sjors Ultee alleen gebaat was bij een overwinning.

Na acht minuten leek de thuisclub al op voorsprong te komen. Een voorzet op maat van Tesfaldet Tekie werd door Paul Gladon op prachtige wijze achter doelman Andries Noppert gewerkt. De grensrechter had echter buitenspel geconstateerd, de VAR in Zeist bevestigde dit oordeel.

Ook na dit afgekeurd doelpunt bleef Fortuna Sittard de gevaarlijkere ploeg. In de twintigste minuut speelde Tijjani Noslin zijn directe tegenstander fraai uit, van dichtbij wist hij echter niet te scoren. Nauwelijks zestig seconden later scoorde Fortuna de verdiende openingstreffer toch. Flemming haalde van ruim 20 meter hard uit, via het uitgestoken been van Go Ahead-aanvoerder Bas Kuipers verdween de bal over keeper Noppert in het doel: 1-0.

Een enorm gejuich steeg op van de tribunes, de opluchting over de treffer was duidelijk voelbaar. In het verdere verloop van de eerste helft waren Deroy Duarte, de opnieuw ijzersterk spelende Mickaël Tirpan en Zian Flemming nog dicht bij een tweede doelpunt. De gasten lieten in de eerst helft geen enkele gevaarlijke aanvallen noteren.

Ook in de tweede helft was Fortuna Sittard de bovenliggende partij, de gasten wisten zeker in de openingsfase na rust niet waar ze het moesten zoeken. Zian Flemming bediende Paul Gladon, zijn harde inzet ging echter naast. Een kopbal van Noslin, na prachtig voorbereidend werk van opnieuw Gladon en Mats Seuntjens, had een beter lot verdiend. Een schot van Seuntjens, op aangeven van Tekie, kwam via de paal weer het veld in.

Na een uur spelen moest Siovas met een blessure het veld verlaten, Roel Janssen nam zijn plaats in. De Sittardse dadendrang bleef echter onverminderd aanwezig. Gladon zag opnieuw een doelpunt afgekeurd, nu vanwege een overtreding op Noppert. Tirpan was tot twee keer toe nog dicht bij de bevrijdende tweede treffer, Tekie zag een bekeken inzet net voorlangs gaan. De gasten bleven waarschijnlijk tot hun eigen verbazing uitzicht houden op een resultaat in de vorm van een gelijkspel.

Gasten coach Kees van Wonderen wisselde diverse keren, in de slotfase ging de ploeg uit Deventer op zoek naar de gelijkmaker. Fortuna Sittard gaf in verdedigend opzicht weinig weg, pas in minuut 90 moest doelman Yanick van Osch voor het eerst handelend optreden na een schot van invaller Marc Cardona. Ook in de zeven extra minuten hield de thuisclub stand, waardoor de tweede zege in eigen huis binnen acht dagen een feit was. Volgende week zondag staat opnieuw een thuisduel op het programma, Feyenoord is dan te gast.

Communicatie Fortuna Sittard en Foto®ParkstadActueel/Lucho Carreno

Geef een reactie