Hoofdmenu

Sporting Heerlen onderuit in zes puntenduel

Heerlen – Op een zonnig sportpark Grasbroek stond op zondagmiddag 24 april de wedstrijd tussen de nummers 12 en 11 op het programma. Allebei stonden de ploegen op 18 behaalde punten in de eerder gespeelde wedstrijden. Beide teams wilde deze wedstrijd dan ook absoluut niet verliezen. Dat beloofde wat voor deze interessante clash.

 Zwak begin wordt snel hersteld. Het duurde slechts vier minuten voordat Sporting Heerlen alweer tegen een achterstand aankeek. Sporting Heerlen-verdediger Amir Skraoui ging onder een vrije trap door en zo belandde deze in de voeten van Scott Ropers. Hij faalde oog in oog met Rik van Winkelhof niet en schoof de 0-1 al snel tegen de touwen. Diezelfde Amir Skraoui wist enkele minuten later wel zijn fout goed te maken. Een corner vanaf rechts werd slecht verwerkt door RKSV Heer en belandde voor zijn voeten. Hij kon vervolgens door middel van een schuiver in de rechterhoek zijn fout goedmaken, 1-1. Sporting Heerlen probeerde met hoge druk op de bal de tegenstander uit de wedstrijd de houden en dit lukte de eerste helft aardig. Hele grote kansen kwamen er aan beide kanten ook niet meer in de eerste 45 minuten.

Late tegentreffer zorgt voor zure nederlaag. In de tweede helft begon Sporting Heerlen sterk en werd het zowat direct na rust gevaarlijk via Diego Gommans. Hij raakte de bal echter niet goed met zijn chocoladebeen en hielp deze kans dus om zeep. In de tweede helft kwam er ook voor de bezoekers iets meer ruimte en zij werden dan ook gevaarlijk met enkele voorzetten van met name de rechterflank. Doelpunten werden er op deze manier echter niet gemaakt. Jawad Redouane werd ook nog gevaarlijk met een lage schuiver vanaf rand zestien meter in de 75ste minuut, hij schoof deze bal echter net naast. Een kleine tien minuten voor tijd was daar dan toch de treffer voor de bezoekers. Een corner vanaf rechts viel pardoes voor de voeten van de volledig vrijstaande Levi Wijntjens. Hij schoof de bal onder doelman Rik van Winkelhof door en zorgde zo voor een 1-2 eindstand.

Punten noodzakelijk voor Sporting Heerlen. Wil de ploeg uit Heerlen de nacompetitie gaan ontlopen dan zal het de komende weken nog flink wat punten moeten gaan pakken. De achterstand op de veilige plaatsen nummer 11 en 10 bedraagt nu respectievelijk drie en vijf punten. Dit te beginnen in de altijd lastige uitwedstrijd tegen vv Eijsden. De thuiswedstrijd werd met 3-1 gewonnen dus daar kan de selectie van Jorrit Dacier volgende week op voortborduren.

Foto®ParkstadActueel/Lucho Carreno