ZWAARBEVOCHTEN ZEGE VOOR WDZ 1 IN VALKENBURG

In het eerste kwartier van de wedstrijd lieten de gastheren duidelijk blijken dat ze vandaag van plan waren de punten in eigen huis te houden. Fanatiek togen ze ten aanval en losten diverse schoten op het doel van WDZ keeper Bas de Vreede. Het vizier bleek echter duidelijk te hoog afgesteld, alle balen zeilden over. De gasten kwamen nauwelijks aan aanvallen toe en kregen dan ook weinig of geen kansen. Met de 0-0 op het scorebord bij het fluitsignaal voor rust mochten de mannen uit Bocholtz best wel tevreden zijn.
Na rust kwamen de partijen duidelijk meer in evenwicht. In de 50e minuut kwam de voorsprong voor WDZ. Uit een corner kopte Stijn Brands de bal binnen, mogelijk deed hij het met zijn rug, maar wat kan het schelen.
Het spel golfde op en neer en WDZ werd weer meer in de verdediging gedrongen. Dit gaf ruimte voor snelle counters en uit een hiervan viel de 0-2. Jop Bleijlevens pikte de bal op eigen helft op en liet de volledige Walram defensie staan. Hij schoof de bal langs de uitvallende keeper, maar ook tegen de paal. Gelukkig pikte Jeroen Hünen de terugspringende bal op en schoot het leer hard tegen de touwen.
Nu zette de thuisploeg alles op de aanval en was het voor de gasten vooral vrouwen en kinderen eerst. Tien minuten voor tijd kwam de zeker verdiende 1-2 op het scorebord. Maar verder wilden de mannen van trainer Martin Kremers het niet laten komen en dat zou ook gaan lukken, omdat in de 90e minuut de 1-2 nog op het scorebord stond en ondanks het feit dat de scheids het nodig achtte om een kwartier door te spelen deze stand ook staan bleef. Misschien had een gelijkspel aan de verhoudingen in de wedstrijd beter recht gedaan, maar WDZ koesterde de kostbare drie punten.
Tekst: Huub Schepers en Foto’s: Annie Flekken.