Rkhbs vr1 behaalt volwassen overwinning.

2

Op een zonovergoten sportpark de Meeren van Baarlo stond een traditioneel lastig potje tegen de plaatselijke vv Baarlo op het programma. De laatste wedstrijd op dit complex werd namelijk verloren en de thuiswedstrijd was een lastige horde. Tel daarbij op dat gras nou niet bepaald de favoriete ondergrond (meer) is van de meeste dames en het maakt het allemaal samen dus een niet te onderschatten wedstrijd ondanks het grote verschil op de ranglijst.

De wedstrijd begon dan ook stroef met de eerste en enige kans voor de thuisploeg die tot hoekschop verwerkt kon worden door Laura. Hierna volgden nog 2 hoekschoppen in kort tijdsbestek die onschadelijk gemaakt werden. Na 10 minuten begon er eindelijk gevoetbald te worden en creëerde men enkele kansen waarvan de grootste, na 35 minuten een prachtig afstandsschot van Meggie van 20 meter dat door de goede keepster van Baarlo geweldig uit de kruising werd getikt. Even later was het dan toch raak en schoof Mandy de bal beheerst binnen voor een terechte voorsprong. Het ongeloof was dan ook enorm dat de bal een minuut later aan de andere kant ook in het net lag. Vanaf de aftrap werd de bal namelijk diep gespeeld met een kluts voor de goal en handsbal tot gevolg. Strafschop die beheerst werd binnengeschoten, gelijke stand en het kon weer opnieuw beginnen. De druk werd nu wel opgeschroefd en er was alles aan gelegen om met een voorsprong de rust in te gaan wat ook lukte, een voorzet van Meggie vanaf de linkerkant werd door Mandy prachtig met buitenkant voet/hak tot doelpunt verwerkt.

Na in de rust elkaar nogmaals ervan doordrongen te hebben wat er op het spel stond was het 5 minuten na de pauze Alessa die nog maar eens diep ging en middels een mooie combinatie beheerst de 1-3 aan liet tekenen. Met beheerst en gevarieerd veldspel bleef men de thuisploeg vastzetten op eigen helft waar ze ook niet meer vanaf kwamen en was het uiteindelijk Mandy die na iets meer dan een uur haar hattrick completeerde na een goede combinatie door het hart van de verdediging. Hierna volgden nog meerdere kansen om de overmacht in score uit te drukken maar bleef het bij 1-4 en is er een goede teamprestatie geleverd door niks meer weg te geven, bij vlagen goed veldspel te laten zien en kansen te creëren.

Nu weer 2 weken hard werken en staat 8 mei om 11.30 uur de topper op sportpark Imstenrade op het programma, Rkhbs vr1 – Geldrop vr1 en dit zijn de nummer 1 en 2 van de klasse

Door Ramon Pulcini en Foto®ParkstadActueel/Lucho Carreno

Geef een reactie