Net als drie weken geleden waren de voorwaarden rondom deze topper goed ingevuld. Heerlijk voetbalweer, veel publiek en met een spannende pot in het vooruitzicht! Vanaf de aftrap waren de bedoelingen van WDZ wel duidelijk. Voor de volle winst gaan, niks meer en niks minder. In het eerste kwartier werden er al volop kansen gecreëerd door de thuisploeg. Met name Eva Brands was haar directe tegenstandster steeds te snel af en creëerde een aantal goede kansen. Sportclub / SVS stelde hier weinig tegenover, ze konden geen echte vuist maken en werden op alle fronten afgetroefd.

Geen agressie, geen goede opbouw en aanvallend nagenoeg geen dreiging. Dana Leclaire, Rianne van Wersch en Pien Opstals lagen vakkundig aan de ketting bij de WDZ verdedigers. Hoewel er door WDZ in de eerste helft genoeg kansen werden gecreëerd stond er na 45 minuten nog steeds een brilstand op het scorebord, mede door voortreffelijk keeperswerk van de Sportclub goalie.

In de tweede helft werd de druk van WDZ steeds groter en was het wachten op een doelpunt. Het

duurde tot aan de 65ste minuut totdat, na weer een corner van Charisse Franssen, Esmee Muijrers de score opende. Vijf minuten later maakte Eva Brands de 2-0 na een goede combinatie. Het enige wapenfeit van de gasten was een doelpoging die via Sharon van de Horck op de paal belandde.

In de slotminuten maakte Esmee Muijrers aan alle spanning een eind, 3-0 na een mooie individuele actie. Ze tekende hiermee haar 26ste competitie doelpunt aan.

Volgende week gaat WDZ uit naar SVME in Eijsden.

Tekst: André Hall en Foto’s: Maurice Verhoeve en Huub Schepers.