Drie-Landen-Feest op 7 mei in Vaals

 

Spelletjes, plezier, muziek en dans en lekker eten: klinkt u dat goed in de oren? Dat is ook zo! Het Drielandenfeest nodigt u uit om op 7 mei 2022 van 13.00 tot 18.00 uur in Vaals te komen flaneren en vertoeven.

De naam “Drielandenfeest” is niet zomaar gekozen, want dit event – georganiseerd door de AG Charlemagne, de gemeente Vaals en de Euregio Maas-Rijn – is een feest voor de burgers van onze grensstreek.

Programma
Het hart van het feest is het podiumprogramma bestaande uit muziek, dans, de prijsuitreiking van een Euregionale foto- en knutselwedstrijd voor scholieren en natuurlijk een heel goed humeur.
De Duitse schoolband “Knallblech” uit de regio Aken en het Belgische dansgezelschap Tanzkompagnie Irene K. geven acte de presence. Daarnaast treden tot 18.00 uur ook andere  live acts uit de Euregio op.
Naast het podium, op de zogenaamde “Markt der Mogelijkheden”, kunnen volwassenen zich informeren over grensoverschrijdende samenwerking in onze grensregio: cultuur, toerisme, arbeidsmarkt, onderwijs… thema’s die u wel kent, maar waarvan velen niet weten dat ze ook grensoverschrijdend worden aangepakt.
Ook aan de kleintjes is gedacht: zij kunnen zich laten schminken of spelen op het springkussen of met een van de houten spellen.
Een Euregiofeest kan niet zonder eten. Onze streek staat immers ook bekend om zijn delicatessen. Daarom zullen foodtrucks uit de Euregio op het festival specialiteiten uit hun regio aanbieden.

Achtergrond van het “Drielandenfeest”
De Europese groepering voor territoriale samenwerking Euregio Maas-Rijn (EGTS EMR) is een van de oudste grensoverschrijdende samenwerkingsverbanden in Europa en kan terugblikken op een bewogen geschiedenis. Geconfronteerd met soortgelijke uitdagingen bundelen de partnerregio’s van Oost-België, de provincies Luik, Belgisch Limburg en Nederlands Limburg, en de Region Aachen Zweckverband hun krachten en werken zij samen aan de verbetering van de levenskwaliteit van hun burgers.

De AG Charlemagne is een grensoverschrijdende samenwerking van gemeenten en regionale overheden in de grensdriehoek Duitsland, België en Nederland. Tot de leden van de werkgroep behoren de Stadt Aachen en de Städteregion Aachen, de Duitstalige Gemeenschap van België, alsmede de gemeenten Heerlen, Vaals en Stadsregio Parkstad Limburg. Bovendien is de AG Charlemagne sinds vorig jaar dankzij een samenwerkingsovereenkomst verankerd in de EMR.

Hoewel het werk van de twee samenwerkingsverbanden een grote impact heeft in de Euregio, is het vaak slechts indirect van invloed op het dagelijks leven van de burgers. Daarom willen de EMR en de AG Charlemagne Grensregio zichzelf – en vooral de meerwaarde die zij voor de Euregio hebben –  op een positieve en informatieve manier in het kader van een burgerevent presenteren.

De datum is vastgelegd op 07.05.2022 en past daardoor thematisch in de Week van Europa.

Belangrijke informatie

Wanneer? Op 7 mei 2022, van 13.00 tot 18.00 uur.

Waar? Op het von Clermontplein in Vaals

Voor wie? Voor iedereen, jong en oud.

Meer info:

www.euregio-mr.eu
of
Facebook @EuregioMR
of
Patrick Hahne
patrick.hahne@staedteregion-aachen.de
Tel: +49(241)51982529
(spreekt Nederlands en Duits)

 

Foto®ParkstadActueel/Lucho Carreno

Geef een reactie