Spoorstraat later open dan gepland na werkzaamheden spoorverdubbeling

Tot 9 mei werkt Swietelsky tijdens een negenweekse buitendienststelling aan de spoorverdubbeling tussen Heerlen en Landgraaf. In deze buitendienststelling – waarin er geen treinen rijden – verricht de aannemer veel werk: het vernieuwen van het oude spoor en de aanleg van een nieuw spoor, het plaatsen van nieuwe viaducten en de vernieuwing van de emplacementen bij de stations Heerlen en Landgraaf. Vanaf maandag 9 mei rijden de treinen weer. De grootste werkzaamheden zijn dan afgerond, wel voert Swietelsky nog diverse kleinere werkzaamheden uit buiten het spoorgebied. Helaas lopen enkele werkzaamheden vertraging op, waaronder de openstelling van het viaduct in de Spoorstraat in Landgraaf.

Het viaduct in de Spoorstraat is al langere periode afgesloten voor alle verkeer. Deze afsluiting is nodig om het nieuwe viaduct te plaatsen in het spoortalud, maar ook vanwege (tijdelijke) omleggingen van kabels, leidingen en de riolering. De route onder het nieuwe viaduct door gaat helaas later open dan gepland, wat de aannemer erg vervelend vindt.

Deze vertraging is ontstaan door de krapte op de arbeidsmarkt en het niet kunnen vinden van vakmensen om het metselwerk en bestratingswerkzaamheden op het juiste moment uit te voeren. Vanwege de veiligheid blijft deze route daarom tijdens de uitvoering van deze werkzaamheden afgesloten voor gemotoriseerd verkeer, fietsers en voetgangers. De huidige omleidingsroutes blijven daarmee tot begin juli bestaan.

Swietelsky biedt haar excuses aan voor deze vertraging. Heeft u vragen over de spoorverdubbeling Heerlen-Landgraaf? Neemt u dan contact op via 06-82415308 of svhl@swietelsky-rail.nl. Op de website van Swietelsky vindt u meer informatie over de werkzaamheden. Voor vragen over de dienstregeling verwijzen we u graag naar de website van de vervoerder NS en/of de website van Arriva.

Foto Gemeente Landgraaf

Geef een reactie