Hoofdmenu

Ook viering Koningsfeest Heksenberg gezellig verlopen

Uiteraard ontbrak ook in de Heerlense wijk Heksenberg de viering van de 55e verjaardag van Koning Willem Alexander natuurlijk niet. Daarmede werd ook gestalte gegeven aan de Oranje festiviteiten binnen de gemeente Heerlen. Voorzitter (OVH) te weten de heer Chris Tiekstra gaf in de uitgegeven fraaie Oranjekrant dan ook kort uitleg over de geschiedenis van de Heerlense Oranjefestiviteiten. Uit zijn voorwoord bleek dat genoemde Oranje festiviteiten formeel in 1947 van start zijn gegaan middels de oprichting van de officiële Oranje Vereniging (OVH). Uiteraard staan zij ook ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en zijn aangesloten bij de Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen en functioneren zij als zodanig als spil tussen de wijken van Heerlen.

Zo dus ook in de wijk Heksenberg die op woensdag 27 april (verjaardag Koning Willem Alexander) ook feestelijke oranjefestiviteiten werden gevierd. Door omstandigheden vonden deze festiviteiten dit jaar plaats in speeltuin ’t Heksenpretje gelegen aan de Hei Grindelweg. Hiermede keerde het evenement terug naar de plek waar het jarenlang heeft plaats gevonden. Volgend jaar wordt gestreefd naar een ochtend programma voor de jongere jeugd in de speeltuin en een middagprogramma voor de oudere jeugd in de Monseigneur Hanssenstraat (voor Winkelcentrum Heksenberg.

Ondanks de concurrentie via o.m. de Tv-uitzending over het bezoek van de jarige Koning in Maastricht en alle andere oranjeorganisaties in de regio kenmerkte de viering in speeltuin Heksenberg zich door gezelligheid. Onder auspiciën van de contactpersonen Joyce Menzo en Rob Klonen vonden er vanaf 12.00 uur diverse leuke en aansprekende activiteiten plaats welke ook nog eens gratis toegankelijk waren. De veelal in oranje outfit geklede kinderen genoten, ondersteund door het prachtig zonnige weer, dan ook met volle teugen. Klein, maar fijn dus, was de geslaagde status van deze Heksenberg Koningsdag.

 

 

Foto’s Callie Stejaert