Hoofdmenu

Koningsfestiviteiten in Heerlerheide in teken van diverse Koninklijke Onderscheidingen

 

Toeval of niet, maar de woensdag 27 april 2022 (verjaardag Koning Willem Alexander) in Heerlerheide gehouden oranjefestiviteiten stonden, zonder dat iedereen dit van tevoren wist, in het teken van de verlening en uitreiking van diverse Koninklijke Onderscheidingen aan een aantal inwoners uit Heerlerheide. Daags voor genoemde oranjeactiviteiten kon loco-burgermeester Peter van Zutphen (door ziekte afwezigheid van burgemeester Roel Wevers) maar liefst 16 Heerlenaren blij maken met een Koninklijke onderscheiding. Hiervan zijn twaalf Heerlenaren benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Vier mensen uit Heerlen zijn benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

In de laatst genoemde Ridder statuscategorie werd Heerlerheidenaar Marcel Lucassen inderdaad benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Hij ontving deze Ridderlijke Orde voor zijn jarenlange grote verdiensten voor Heerlerheide en omgeving. Tot Lid in de Orde van Verdiensten werden de Heerlerheidenaren Peter Haenen, André Wijnen en Henk Zuketto benoemd.

Uiteraard drukte de uitgereikte Koninklijke Onderscheidingen zijn stempel op de festiviteiten in Heerlerheide, dit uiteraard tot groot genoegen van het organiserende Oranje comité in de personen van Jan-Arnold van Gessel en Mark Kerpentier. Zij hadden, samen met actieve vrijwilligers van Winkeliersvereniging Heerlerheide, stichting Wijkbeheer Carisven en Stichting Friends 4 Kids, zorg gedragen dat het een leuke Oranje dag werd. Buiten diverse activiteiten was de gehouden vrijmarkt een schot in de roos. Top dus. Dat het stralend weer was, zorgde daarbovenop ook voor een prima sfeer. Dit was zeker te danken aan de bezoekers die in grote getale in Heerlerheide aanwezig waren. Kortom, het was weer Heerlerheide op z’n best, waarvoor een welgemeend chapeau zeker op zijn plaats is.

Foto’s: Callie Steijaert