Hoofdmenu

Hamid Motebassem geeft Tar en Setar concerten in SCHUNCK

 

Op 7 en 8 mei geeft internationaal gerenommeerd muzikant Hamid Motebassem samen met zijn studenten een concert in SCHUNCK, ter afsluiting van een intensieve workshopweek in Iraanse muziek.

Het jaarlijks terugkerende concert biedt de studenten van Hamid een unieke kans om podiumervaring op te doen en de door hen verworven vaardigheden en hun passie voor het vak te delen met een publiek. Tijdens het concert worden traditionele melodieën van historische betekenis ten gehore gebracht. Het programma van het concert is samengesteld door Hamid Motebassem en zijn collega Samira Golbaz. De gevorderde cursisten spelen nummers van twee albums van Hamid, genaamd ‘Winter’ en ‘Een raam’.

Hamid Motebassem, geboren in 1958 in Mashad, komt uit een muzikaal gezin en heeft van verschillende grote meesters les gehad op de instrumenten Tar en Setar. In de afgelopen jaren heeft hij vooral in Heerlen de Perzische muziek geïntroduceerd. Leerlingen uit binnen- en buitenland komen hiervoor speciaal naar Heerlen. Na zijn verhuizing naar Duitsland heeft hij het inmiddels wereldberoemde Dastan ensemble opgericht.

Sinds ruim twintig jaar organiseert Hamid speciale seminars voor deze instrumenten en hun bespelers. Verder is hij muzikaal leider van het Mezrab ensemble. Hamid componeert muziek voor het Iraanse traditionele orkest en heeft vele cd’s uitgebracht waaronder Bambad, Booye-norooz en Donawazye.

Tickets en tijden

7 mei 19:00 – 21:00 uur

8 mei 18:00 – 20:00 uur

Tickets à €20,- zijn online te koop via www.schunck.nl/nl/muziek-en-dans/agenda.

 Locatie

Filmzaal SCHUNCK Glaspaleis (5e verdieping)

Bongerd 18, 6411 JM Heerlen

Foto Schunck