Hoofdmenu

Een oude bekende in een nieuw jasje

Paasveejaarmarkt Beek op 15 mei

De Paasveejaarmarkt gaat dit jaar weer door op een andere datum: zondag 15 mei. De Marktcommissie zat niet stil gedurende de periode van afwezigheid en keert terug met herkenbare en nieuwe activiteiten. De grote tent op het marktplein – waar tot voorkort paarden, ezels en kleinvee te zien waren – heeft plaatsgemaakt voor iets nieuws.

De nieuwe indeling van de markt biedt ruim plek aan de aangrenzende ondernemers, (on)bekende marktkoopmensen en een groot horecaplein met livemuziek & vertier voor de kleinsten onder ons. Op het podium zal vanaf 13.00 uur live muziek te horen zijn door de band Marketsquare Mike, een vijfmans formatie die voor de juiste stemming gaat zorgen. Een oldtimerfestijn en een tweedehandsboekenmarkt in de Leopoldskerk maken het af.

Vernieuwd programma. Zoals ieder jaar is er een royaal marktparcours in het centrum van Beek opgezet. Vele bekende gezichten maar ook nieuwe ondernemers laten zich zien met verfijnde producten. Beekse ondernemers, die gelegen zijn aan het marktparcours, pakken deze dag extra uit. Natuurlijk mag de innerlijke mens niet vergeten worden. Een breed aanbod aan eetkramen en horecagelegenheden, verdeeld over het centrum van Beek, bieden u de mogelijkheid om te genieten van een drankje en/of hapje. Verder zijn er voor het Gemeentehuis een aantal kermisattracties opgebouwd.

Tussen de kramen aan de Raadhuisstraat is de toegang naar de “Leopoldskerk” vrijgehouden. Binnen liggen duizenden nette tweedehands boeken overzichtelijk uitgestald voor de verkoop. De hele collectie wordt voor spotprijzen aangeboden. Bij de kassa vindt u ook nog een aantal aquarellen.

Op de Prins Mauritslaan zal “Baek Voiture” acte de presence geven, een jaarlijks terugkerend oldtimerfestijn. In de ochtend verzamelen trotse oldtimerbezitters zich op het Wolfeijnde om vervolgens een rit door het Zuid-Limburgse heuvellandschap te maken. Bij terugkeer zal ter afsluiting omstreeks 15.30 uur, een prachtig oldtimerdefilé plaatsvinden op de Prins Mauritslaan. Voor de autoliefhebber een must om hierbij aanwezig te zijn.

De muzikale omlijsting van het evenement zal op verschillende manieren worden ingevuld. Op de markt brengt de band Marketsquare Mike voornamelijk rock/pop ten gehore, in café Frusch zal het Trio Paradise feestmuziek verzorgen en in café Benelux zal vanaf 13:00 uur de Baeker Hofkapel met volle overgave hun repertoire ten gehore brengen. Dansschool Rick Schmitz zorgt ervoor dat de jeugd de gehele dag de beentjes van de vloer kan gooien. Van kidsdance tot hiphop tot rock and roll. Alle dansstijlen zijn die dag in de straten van Beek aanwezig, geniet vanaf de zijkant of doe mee met een van de dansworkshops. Nog niet genoeg muziek?

In de Beekse horeca gaat het feestje nog even door met als hoogtepunt een optreden van John Tana tussen 18.00 en 19.00 uur in café Benelux.

Foto Organisatie Paasveejaarmarkt en coverFoto®ParkstadActueel/Lucho Carreno