Tekst en foto terugblik op viering Koningsdag in Heerlen

 

Na het onder prachtige weersomstandigheden prima verlopen Koningsdagfeest, ter gelegenheid van de verjaardag van Koning Willem Alexander op woensdag 27 april jl., was het vanzelfsprekend dat er via Tv-radio en schrijvende media heel wat aandacht aan deze gebeurtenis werd geschonken. Zowel over het Koninklijk bezoek aan Maastricht evenals bij alle gehouden oranjefestiviteiten in stad en dorp etc. Hieronder dus ook in onze Limburgse provincie en gemeenten. Dientengevolge dat een veelvoud aan oranjeorganisaties wellicht in media aandacht dreigde “onder te sneeuwen” meende de redactie van ParkstadActueel er goed aan te doen om eerst nu, weliswaar enkele dagen later, een bepaalde Heerlense oranjeactiviteit de verdiende aandacht te geven als een dankjewel voor de gedane inspanning van de organisatie.

Middels terugwerkende kracht richt ParkstadActueel zich alsnog op de wijkactiviteit georganiseerd door Wijkraad Aarveld-Bekkerveld. Uiteraard vormde de versierde fietsen een  belangrijk gegeven op deze Koningsdag. Het leuke hiervan was dat de organisatie zorg droeg voor de benodigde fietsversierselen zoals crêpepapier en ballonnen. Omdat Koning Willem Alexander jarig was lag het natuurlijk voor de hand dat de kleuren, rood, wit, blauw en uiteraard oranje werden gebruikt, terwijl muziek ook meetelde. Overigens vond de fietsversiering plaats op het Bekkerveld bij het HTS-gebouw.

Na genoemde fietsversiering was het tijd om met z’n allen in optocht naar het centrum te gaan. Dit werd niet alleen als leuk ervaren, maar ook als spannend. Waarom deze laatste aanduiding? Niet zo verwonderlijk als men weet dat er over de straat werd gereden en ook  over het trottoir. Het vormde op Koningsdag dan ook geen probleem met dank aan de begeleiding van politie. Zij droegen dan ook zorg dat de optocht vlekkeloos was verlopen.

De optocht eindigde op het Kerkplein waar het kroontjes versieren een gezellige bezigheid was. Maar daar bleef het niet bij want er werden nog héél veel andere kinderactiviteiten gehouden. Maar er was ook nog ander muzikaal vertier. Op het podium deden o.m. Jays Dance Division, Parkstad Popstad en Swing-Inn hun reputatie alle eer aan waardoor ook op muzikaal niveau Koningsdag als succesvol te omschrijven was met een chapeau aan de organisatie.

Foto’s: Foto’s®ParkstadActueel/Lucho Carreno en de foto’s van Koning/Koningin en prins/prinses zijn gemaakt door Silvia Adema.

 

 

 

 

Geef een reactie