Foto FC Hoensbroek

Op 1 oktober 1946 werd in het café Station de voetbalvereniging RKFCH opgericht onder de bezielende leiding van de heer Bodde, die samen met de heer Peukens (Voorzitter) en de heer Jongen (secretaris en penningmeester) het eerste bestuur vormden met pater Moonen als geestelijk adviseur.

In feite was dit een heroprichting want het oude FCH van voor de oorlog was opgeslokt in een fusie met SV Hoensbroek. Echter hier was weinig aandacht voor de mindere voetbalgoden en daarom besloten zij tot de oprichting van RKFCH, dat in 1971 zijn naam veranderde in FC Hoensbroek met in haar logo Kasteel Hoensbroek.

Foto FC Hoensbroek

De eerste wedstrijden werden gespeeld in zelfgenaaide tenues op het terrein van de oude platenwellerij en via tussenstations in de Boshouwerweide aan de Overbroek en de eerste echte accommodatie aan de Frisostraat zijn wij uiteindelijk sinds 2006 de trotse bewoners van het Sportpark Overbroek aan de Frisostraat.

Al deze jaren zijn wij nauw verbonden met de wijk Nieuw-Lotbroek en zijn wij het kloppende hart van deze gemeenschap. In de loop der jaren groeide FC Hoensbroek uit tot een gerenomeerde voetbalvereniging met zo’n 500 leden waar gezelligheid en het familiegevoel altijd zeer belangrijk zijn.

Zo werden de nodige successen altijd massaal gevierd, maar ook in moeilijke tijden kan

FC Hoensbroek altijd rekenen op een grote schare trouwe supporters.

Ondanks de grote concurrentie van de naburige verenigingen, zijn wij er altijd trots op dat wij nog altijd sportief meedoen met voornamelijk spelers uit eigen jeugdafdeling. De zware corona tijd heeft er bij ons uiteraard ook flink ingehakt, maar wij zijn als verenging nog altijd financieel gezond en klaar voor de volgende 75 jaar.

Helaas konden wij dit jubileum niet vieren in 2021 vanwege alle Corona maatregelen, maar daarom gaan we het jubileum nu wel vieren

Foto’s FC Hoensbroek en Foto®ParkstadActueel/Lucho Carreno

 

 

Geef een reactie